18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

75 % din cantitatea de sare pe o care o mancam zilnic nici nu o vedem. Unde este “sarea ascunsa”

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia lumii intregi sa reduca urgent consumul de sare. Pentru noi romanii, recomandarea este cu atat mai serioasa cu cat cifrele sunt ingrijoratoare.
Inghitim zilnic 12 grame de sare, de aproape 3 ori mai multa, decat cantitatea normala. Din aceasta cauza, 150 de mii de oameni mor in fiecare an, doborati de boli cardio-vasculare.
Sarea folosita de om in alimentatie a devenit in ultimele decenii o amenintare asupra sanatatii, mai ales ca inghitim foarte multa, fara sa stim.
25 % din sarea consumata zilnic vine din surse naturale spun specialistii. Asta pentru ca produsele proaspete, cum ar fi laptele, ouale sau carnea contin sodiu si in starea lor naturala.
Si mai grav e ca 75 la suta din cantitatea de sare pe o care o mancam zilnic nici nu o vedem. Specialistii in alimentatie o numesc ‘sarea ascunsa”, pentru ca este adaugata peste cea existenta natural.
Chiar si in carnea cruda se gasesc cantitati mari de clorura de sodiu. Cateva probe, analizate la un laborator din Bucuresti, arata ca intr-un kilogram de carne proaspata de curcan exista 5 grame de sare. Adica FIX cantitatea zilnica recomandata de oragnizatia mondiala a santatii. O cantitate uriasa, tinand cont ca aceasta carne nici macar nu este preparata.
Specialistii spun ca metoda este des folosita, pentru ca produsul sa traga mai mult la cantar si sa ii prelungeasca termenul de valabilitate. Noua insa ne afecteaza sanatatea.
Sarea abunda din pacate si in retetele alimentelor procesate pe care le cumparam din magazine.

Continuare pe Stirile Pro TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI