22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

75 de cadre medicale au fost vaccinate ieri la Iaşi. Nici un efect advers!

De ieri, a început vaccinarea personalului medical de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, „primul pacient” fiind chiar managerul unităţii medicale, dr. Florin Roşu, medic ATI. 260 dintre cele aproximativ 280 de cadre medicale angajate ale unităţii medicale şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina, şi ritmul va fi de aproximativ 50 de cadre medicale pe zi.

În prima zi s-au vaccinat 75 de cadre medicale de la Infecțioase. Vaccinarea a început şi va continua la sediul principal al spitalului, fiecare cadru medical fiind observat timp de 15-30 de minute după imunizare pentru a se observa dacă există vreun afect advers. Aseară, până la închiderea ediţiei, managerul a precizat că nu au fost observate efecte adverse la niciunul dintre colegii săi care au fost vaccinaţi. El a mai menţionat că au ales să se vaccineze inclusiv angajaţi ai spitalului care au trecut deja prin boală, dar că ieri, în prima zi, nu a fost programat niciunul dintre aceştia.

„A fost datoria mea ca medic, nu cred că am fost un exemplu pozitiv, ci un exemplu de normalitate din punctul meu de vedere. Vaccinarea şi respectarea măsurilor de protecţie în continuare ne vor duce spre această direcţie încât să ne putem relua viaţa cu care am fost obişnuiţi până acum”, a precizat dr. Florin Roşu. Printre persoanele care s-au vaccinat în cursul zilei de ieri s-a numărat şi dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al spitalului, şi care a spus că suntem în faţa unui moment istoric pentru toţi cei implicaţi: cadrele medicale, familiile acestora, care îi vor putea vedea mai des acasă, dar şi pentru întreaga omenire, fiind în faţa şansei de a stopa răspândirea pandemiei. Dr. Carmen Dorobăţ a avertizat că începerea vaccinării nu înseamnă că, de mâine, numărul de cazuri va scădea, dar că există şanse ca, în perioada următoare, să scadă presiunea pe sistemul medical.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow