22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

O firmă din Hîrlău a produs o gaură de 1 milion de euro în bugetul statului

A scos banii din conturile firmei, dupa care a bagat-o in faliment • Judecatorii au decis sa-i vanda averea, pentru a recupera banii care se cuvin statului

„Admite in parte actiunea formulata de lichidatorul judiciar Management Reorganizare Lichidare SPRL, in contradictoriu cu paratul Rotariu Nicolaie Mircea. Obliga paratul la acoperirea pasivului ramas neacoperit al debitoarei S.C. O.M.R. Instalatii S.R.L., pana la concurenta sumei de 554.995 lei”, se arata in decizia data de judecatori. Cel mai mare creditor al firmei este Banc Post SA, care are de recuperat suma de 612.597 lei. O alta banca care are de recuperat bani de la aceasta societate comerciala este Procredit Bank Sucursala Iasi, care revendica suma de 292.933 lei. OMR Instalatii a contractat credite la banci cu sprijinul Fondului National pentru Garantarea Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Pentru ca firma nu si-a mai platit ratele la credite, bancile au executat garantiile. Dar si Fondul de Garantare vrea sa-si recupereze banii pierduti si s-a inscris la masa credala cu suma de 315.000 lei. Si statul roman, prin Directia Generala a Finantelor Publice Iasi, are de recuperat taxe si impozite in valoare totala de 159.735 lei. Dupa intrarea in insolventa a firmei, a fost propus judecatorilor un plan de reorganizare, care a fost respins insa de Tribunalul Sindic. Imediat ce a fost pronuntata hotararea de faliment, lichidatorul a demarat vanzarea bunurilor firmei. Nu s-a reusit decat vanzarea unor utilaje gasite in patrimoniul firmei. In urma vanzarii acestora, nu s-a obtinut insa o suma foarte mare, fiind achitata doar o mica parte din datorii. Reamintim ca tot zilele trecute, judecatorii ieseni de la Tribunalul Sindic au decis executarea averii Gabrielei Stanescu, patroana firmei Inter Pal Com SRL din Harlau, care a reusit sa produca o gaura de circa 1 milion de euro in bugetul statului. Directia Regionala de Finante a constatat faptul ca, administratorii societatii au savarsit in perioada 2010 – 31 decembrie 2011, o serie de infractiuni de evaziune fiscala, aducand un prejudiciul bugetului statului in valoare totala de 3.946.727 lei.

continuarea pe BZI.RO

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow