18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023
Array

Spectacol caritabil la Deleni

La Hîrlău, un grup de copii inimoși au scris împreună o ”poveste” prin care vor să schimbe soarta celor din jurul lor, cu ajutorul unei campanii comunitare impresionante. 15 familii nevoiașe din 2 comune alăturate Hârlăului au primit sprijin din partea voluntarilor prin mai multe activități derulate în proiectul Euroscola , ”PoIAna cu destine.Fii solidar cu cei de lângă tine”, iar duminică a avut loc la Deleni, un spectacol caritabil cu scopul de a cumpăra lemne de foc pentru iarnă, beneficiarilor din proiect.

Duminică după amiază la Căminul Cultural din Deleni, a avut loc un spectacol caritabil sub denumirea ”PoIAna cu tradiții”, organizat de Echipa Ștefi Impact de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Hârlău împreună cu voluntarii de la ATOR Hîrlău. Scopul evenimentului a fost acela de a obține fonduri necesare cumpărării a 10 căruțe de lemne, ce vor fi folosite pentru încălzire, în perioada de iarnă, de cele 15 familii fără posibilități din Deleni și Pârcovaci, beneficiare ale proiectului.

Proiectul se desfășoară pe parcusul a 5 luni, în perioada iunie-octombrie 2015, fiind derulat în parteneriat cu protopopiatul și filiala ATOR din Hîrlău, iar pentru prezentare au luat cuvântul coordonatoarea proiectului Liliana Bulgagiu și protopopul Nicolae Crăciun. Aurel Neicu, directorul Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” a felicitat în deschiderea evenimentului, pe toți cei au sprijinit activitățile din proiect și au organizat acest spectacol.
Cum acțiunile sociale au nevoie de parteneri implicați, protopopiatul din Hîrlău și comunitatea locală din Deleni a sprijinit acțiunile tinerilor, primarul Dumitru Prigoreanu fiind și el prezent la eveniment.

Pe scena Căminului Cultural au pășit emoționați întâi prichindei, în frumoase costume populare, care au cântat și au dansat pe acorduri folclorice, apoi Ansamblul ”Corăgheasca”, renumit pentru un palmares de invidiat, a prezentat o suită de dansuri și cântece originale, din zona Deleni.
spectacol deleni
Spectatorii au avut parte și de stand up comedy, un moment inedit de umor neaoș a fost prezentat de o elevă pasionată de teatru, din clasa a XI-a de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, din Hîrlău, Iulia Găină.

Au mai interpretat piese folclorice Sara Mihalache, Iasmina Buznea și Casian Fotea, iar spectacolul a fost încheiat printr-un moment de muzică folk, în interpretarea tânărului Tudor Nicu, voluntar la ATOR Hîrlău.
spectacol copii deleni
Menționăm că acest proiect a fost înscris în cadrul competiției naționale de proiecte ”Euroscola, Solidari cu cei de langa Tine!” , urmărind să îmbunătățească condițiile de viață ale unor familii cu situație materială precară, ținând cont și de faptul că Uniunea Europeană a dedicat acest an eradicării sărăciei, sub motto-ul „Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru”.

Alte articole