17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Aveţi grijă cui vindeţi animale! Amendă uriaşă pentru un comerciant fără acte

Atenţie de unde cumpăraţi sau vindeţi animalele crescute în gospodărie! În cursul zilei de ieri, un bărbat dintr-o comună din preajma municipiului Paşcani, a fost amendat de poliţişti, după ce a fost prins transporta animale vii fără documente. Inspectorii veterinari recomandă comercializarea acestora doar cu acte şi către abatoare, pentru a nu fi păcăliţi.

Un bărbat din comuna Sireţel a fost prins ieri de poliţişti în timp ce transporta animale vii cu propria maşină. Tânărul, de 33 de ani, nu avea documentele necesare pentru astfel de comerţ, motiv pentru care a primit o amendă usturătoare de 720 de lei.

Inspectorii sanitar-veterinari recomandă crescătorilor de animale îşi vândă marfă doar în abatoare, pieţe sau oboare, după ce au primit de la medic actele de punere în circulaţie. În acest fel, cabalinele, ovinele sau porcinele pot fi cântărite şi vândute la preţul real.

Bărbatul a fost depistat în cadrul unei acţiuni ample pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal şi a furturilor de animale.
În cadrul acţiunii, au fost controlate şase maşini şi mai mulţi agenţi economici, iar în urmă neregulilor depistate, s-au dat amenzi de peste 4.000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow