21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

”Alternative”, din nou în concert

Iubitorii de muzică rock, vor avea parte în curând de o nouă reprezentație a trupei locale ”Alternative”. Vineri, pe 14 august, începând cu orele 19.00,  Casa de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani găzduiește concertul susținut de trupa pășcăneană de rock ,,Alternative”.

Concertul este dedicat Zilei Internaționale a Tineretului care se sărbătorește  începând cu anul 1999 în data de 12 august, motiv pentru care în deschiderea concertului vor cânta cei de la trupa Leftover, care debutat anul trecut la un eveniment similar și a susținut recent un concert de succes la un pub din localitate.

elena neamtu si mihai iftime

Concertul live va avea loc în aer liber, în Piața ,,Mihail Sadoveanu” , este gratis și va dura aproximativ 2 ore, pe parcursul cărora, iubitorii de rock vor putea asculta atât piesele formației, dar și acorduri cunoscute românești sau din repertoriu international. Fie că este vorba de refrenul etalon al celor de la ”Alternative”- ”Țigări în iarbă”, de melodii de la AC/DC sau românești precum ”Amintire cu haiduci” sau ” Pe strada ta”, spectatorii îi vor putea asculta cu plăcere pe cunoscuții membri ai formației.

Formaţia „Alternative” este prezentă de 22 de ani pe scena muzicală românească, timp în care alături de nelipsiții membri Mihai Iftime(Giani)- chitară bass, Mihai Sipoteanu(Iațic) -chitara solo, Ovidiu Pușcas-tobe și mai nou Daniel Ivan- chitara armonie, au făcut parte din formație nume cunoscute precum: Dumitru Ipate(Ticuță), Mihai Sălceanu(Gherțoi), Sorin Atomei, Alexandru Slătinaru, Marinică Lazăr,  Dragoș Pavel sau Daniel Lazăr. În prezent solistul este Claudiu Axintioi, care a și-a făcut debutul în formație, anul acesta la Zilele Municipiului, un tânăr din Iași, în care trupa își pune mari speranțe.

Acest eveniment este finanțat de la Consiliul Local cu suma de 1500 de lei, deoarece face parte din programul de activități aprobat de primărie, însă banii nu vor fi folosiți pentru plata artiștilor, ci numai pentru afișe, așa cum declară și Daniela Calistru, directoarea Casei de Cultură.

„Alternative” este cea mai longevivă formație de pe plan local, având în fiecare an cel puțin un concert, fie că este vorba despre Zilele Municipiului sau evenimente organizate de Casa de Cultură. În 2011 au avut chiar un turneu la care a participat ca invitat de onoare și primul solist al trupei, Dumitru Ipate(Ticuță). Membrii formației sprijină tinerele talente, drept dovadă, cei de la Leftover repetă de un an și jumătate împreună cu ei, cu toții dorindu-și ca acest gen muzical să revină mai mult în atenția publicului iubitor de muzică.

 

Alte articole