More

  ”Alternative”, din nou în concert

  Array

  Iubitorii de muzică rock, vor avea parte în curând de o nouă reprezentație a trupei locale ”Alternative”. Vineri, pe 14 august, începând cu orele 19.00,  Casa de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani găzduiește concertul susținut de trupa pășcăneană de rock ,,Alternative”.

  Concertul este dedicat Zilei Internaționale a Tineretului care se sărbătorește  începând cu anul 1999 în data de 12 august, motiv pentru care în deschiderea concertului vor cânta cei de la trupa Leftover, care debutat anul trecut la un eveniment similar și a susținut recent un concert de succes la un pub din localitate.

  elena neamtu si mihai iftime

  Concertul live va avea loc în aer liber, în Piața ,,Mihail Sadoveanu” , este gratis și va dura aproximativ 2 ore, pe parcursul cărora, iubitorii de rock vor putea asculta atât piesele formației, dar și acorduri cunoscute românești sau din repertoriu international. Fie că este vorba de refrenul etalon al celor de la ”Alternative”- ”Țigări în iarbă”, de melodii de la AC/DC sau românești precum ”Amintire cu haiduci” sau ” Pe strada ta”, spectatorii îi vor putea asculta cu plăcere pe cunoscuții membri ai formației.

  Formaţia „Alternative” este prezentă de 22 de ani pe scena muzicală românească, timp în care alături de nelipsiții membri Mihai Iftime(Giani)- chitară bass, Mihai Sipoteanu(Iațic) -chitara solo, Ovidiu Pușcas-tobe și mai nou Daniel Ivan- chitara armonie, au făcut parte din formație nume cunoscute precum: Dumitru Ipate(Ticuță), Mihai Sălceanu(Gherțoi), Sorin Atomei, Alexandru Slătinaru, Marinică Lazăr,  Dragoș Pavel sau Daniel Lazăr. În prezent solistul este Claudiu Axintioi, care a și-a făcut debutul în formație, anul acesta la Zilele Municipiului, un tânăr din Iași, în care trupa își pune mari speranțe.

  Acest eveniment este finanțat de la Consiliul Local cu suma de 1500 de lei, deoarece face parte din programul de activități aprobat de primărie, însă banii nu vor fi folosiți pentru plata artiștilor, ci numai pentru afișe, așa cum declară și Daniela Calistru, directoarea Casei de Cultură.

  „Alternative” este cea mai longevivă formație de pe plan local, având în fiecare an cel puțin un concert, fie că este vorba despre Zilele Municipiului sau evenimente organizate de Casa de Cultură. În 2011 au avut chiar un turneu la care a participat ca invitat de onoare și primul solist al trupei, Dumitru Ipate(Ticuță). Membrii formației sprijină tinerele talente, drept dovadă, cei de la Leftover repetă de un an și jumătate împreună cu ei, cu toții dorindu-și ca acest gen muzical să revină mai mult în atenția publicului iubitor de muzică.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI