20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

700 mc de lemne confisacte de polițiști

În urma unui plan de acţiune al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, derulat în august-octombrie a.c., au fost confiscaţi peste 700 de m.c. de material lemnos, în valoare de peste 190.000 de lei, pentru care nu existau documente legale justificative.

Având învedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei judeţene, asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate de acțiune pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, care, prin structurile sale specializate, a desfășurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

La nivel judeţean,în perioada august-octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au efectuat 3050 de controale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În cadrulacţiunilor coordonate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, au fost angrenaţi reprezentanţi ai I.J.J. şi I.T.P.F. Iaşi, specialişti din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, specialişti din cadrul direcţiilor silvice, precum şi specialişti ai structurilor silvice private.

Au fostverificate instalaţii de debitat, exploatări forestiere, depozite şi ocoale silvice/structuri subordonate, târguri, pieţe şi oboare, precum şi 5.327 de mijloace de transport material lemnos.

Deasemenea, au fost confiscați în total 748,6 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 195.624  lei,  ferăstraie, topoare  şi căruțe.

Înaceastă perioadă, au fost aplicate 5.211 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.138.247 de lei, dintre care 234 pentru încălcări ale Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Inspectoratulde Poliţie Judeţean Iaşi continuă desfăşurarea acţiunilor în sistem integrat, în baza planurilor naţionale de acţiune, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow