16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

7 ZILE DE ACȚIUNE, PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC

COMUNICAT DE PRESĂ IPJ IASI

Pentru că viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârșite de către pietoni în trafic și neacordarea priorității de trecere reprezintă unele dintre principalele cauze care conduc la accidente pe drumurile publice, Poliția Rutieră  va intensifica acțiunile în stradă,  în perioada 13 – 19noiembrie a.c..

Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului.

În cele 7 zile, polițiștii rutieri vor organiza filtre și acțiuni în stradă, utilizând aparatura radar. Planul cuprinde 5 etape.

În ziua de 13 noiembrie a.c., pe șoselele din judeţul Iaşi, polițiștii  rutieri şi de ordine publicăvor utiliza semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule verificați vor fi testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Pe parcursul întregii zile polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie a.c., acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Cei care vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi vizează  sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, acțiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.

În prima zi de acţiune – 13 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri ieşeni au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 pentru viteză, 4 pentru nepurtatrea centurii de siguranţă, una pentru telefonie, iar restul pentru alte abateri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow