Array

7 vieți salvate după moarte. Povestea emoționantă a unui pășcănean

Un pășcănean care lucra în Italia, s-a stins din viață săptămâna trecută la Bergamo, lăsând în urmă multă durere în sufletele celor dragi, dar și șansa la viață pentru cei aflați în suferință.

Iulian Vasilică Barna, de doar 41 de ani și-a pierdut viața în urma unui atac cerebral, luni dimineață, la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo, Italia.
iulian barna

Bărbatul nu avea probleme de sănătate, însă pe 7 august, vineri dimineață, devreme, înainte de a se porni la servici a avut două atacuri consecutive la 20 de minute diferență.
A fost transportat de urgență la spital și operat, însă medicii nu au mai putut face nimic, peste jumătate din creierul său fiind innundat de sânge. Doctorul care l-a operat a spus că în 46 de ani de experiență nu a văzut un astfel de caz și că e posibil să fie vorba și de consecințe ale unui accident din copilărie.

Luni dimineață, pe 10 august, la 9.15, inima lui a încetat să mai bată, așadar prietenii și familia au avut de luat o decizie dificilă. Unica lui soră și prietenii apropiați au ales ca Iulian să plece din această lume așa cum a trăit, lăsând în urmă o lume mai bună și ajutându-i pe cei din jur, motiv pentru care organele sale au ajuns la 7 persoane, ce au primit prin acest gest, o șansă de a trăi.

Plecat de câțiva ani în Italia la muncă, sperând la o viață mai bună, Iulian Barna a fost un om cinstit și modest, cu o inimă mare. O ducea greu și acolo, dar nu se plângea; a trecut și prin perioade în care nu avea de lucru, era singur, la ultimul loc de muncă fiind plătit cu doar 300 de euro, din care 150 îi dădea pe chirie, iar cu 150 se descurca de la o lună la alta.

Câțiva români din Bergamo au fost alături de el și au pus mână de la mână pentru a ajuta familia să îl aducă pe Iulian acasă, însă costurile procedurilor și transportului sunt foarte scumpe, reușind să acopere mai puțin de jumătate din aceste cheltuieli. Statul italian nu a oferit niciun fel de ajutor în această situație.
iulian barna sicriu
Pe lângă suferința pierderii celui drag, familia zdrobită de durere, are acum și dificultăți financiare, la începutul săptămânii având o altă înmormântare în familie, tot din Italia. Sora sa, înainte să își piardă unicul frate, și-a pierdut și unica soră prin alianță, pe cumnata ei.

Ieri seară, trupul neînsuflețit al lui Iulian Barna a ajuns în țară, la Todirești, iar înmormântarea urmează să aibă loc luni sau marți.

Sufletul său frumos va trăi însă în continuare prin cele 7 vieți salvate, după moarte, așa cum spunea și un bun prieten al său, Ovidiu Ursan, care i-a stat alături până în ultima clipă: ”IULIAN a fost un om cu o inima foarte generoasa…….inima lui nu a murit, bate in continuare de aceea noi credem ca IULIAN TRAIESTE……prin altcineva si va vedea prin altcineva……”

Facem un apel deschis către cei care vor și pot să ajute familia lui, distrusă de durere, să facă un gest frumos prin orice sprijin direct, astfel încât Iulian să poată fi înmormântat creștinește și păstrat cu respect în memoria tuturor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...