20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

7 februarie – Ziua Siguranței pe Internet

7 februarie – Ziua Siguranței pe Internet

100 de țări sărbătoresc astăzi Ziua Siguranței pe Internet promovând utilizarea rațională a resurselor web și a dispozitivelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenți.

Ministerul Afacerilor Interne folosește această zi pentru a vă oferi câteva sfaturi pentru o navigare mai sigură pe internet:

Învățați-i pe copii să nu accepte invitații din partea persoanelor necunoscute și să vă înștiințeze de îndată dacă au primit propuneri în acest sens.

Nu oferiți necunoscuților informații despre dumneavoastră sau despre familie (nume, vârstă, adresa de acasă, numele școlii sau locul de muncă).

Aveți grijă când postați fotografii personale, să restricționați accesul necunoscuților la acestea. De asemenea, rețineți că acestea pot rămâne salvate pe alte dispozitive chiar dacă dumneavoastră alegeți să ștergeți postarea.

Întrerupeți navigarea pe internet sau discuțiile pe chat dacă vă simțiți amenințat sau ofensat.

Alegeți parole puternice pentru conturile de e-mail și de rețele sociale, păstrați-le secrete și schimbați-le periodic sau oricând suspectați că acestea ar fi fost descoperite.

Scanați fișierele recepționate și nu le deschideți dacă par suspecte, dacă nu le așteptați sau dacă sunt trimise de persoane necunoscute.

Deconectați-vă de la internet când nu navigați.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow