24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății

elefant.ro
vivacredit.ro
credius.ro
answear.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
elefant.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro

Ultimele știri

În fiecare an, Organizația Mondială a sănătății alege o temă a sănătății publice, selectată ca fiind de interes pentru dezbatere pe 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății și ziua în care a fost înființată Organizația.

Tema acestui an este diabetul, o boală netransmisibilă, ce afectează milioane de oameni la nivel global.

Diabetul este o boală cronică, metabolică, caracterizată de niveluri crescute ale glicemiei, care în timp pot duce la afecțiuni serioase ale inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor sau terminațiilor nervoase. Apariția cazurilor de diabet a crescut în ultimii ani, mai ales în țările cu venituri mici și medii.

Diabetul nu este doar o chestiune de sănătate.

Diabetul aduce totodată și pierderi economice foarte mari oamenilor cu diabet și familiilor lor, precum și sistemelor de sănătate și economiilor naționale prin costurile ridicate dedicate tratamentului medical și chiar prin pierderea locurilor de muncă.

Pe lista priorităților OMS se regăsesc și prevenția și tratamentul corespunzător în țările de la toate nivelurile economice. Pe agenda instituțiilor din domeniu, una dintre cele mai importante acțiuni stabilite pentru următorii ani, până în 2030, este reducerea cu până la o treime a deceselor cauzate de bolile netransmisibile, printre care si diabetul, precum și asigurarea tratamentelor optime pentru o cât mai mare parte a populației.

Diabetul, așadar, este relevant pentru oamenii din lumea întreagă, cât și pentru cei implicați direct în acțiunile legate de acest subiect, inclusiv guvernul, societatea civilă, sectorul privat și agențiile interguvernamentale.

În timp ce fiecare țară se confruntă, la un nivel sau altul, cu provocările lansate de diabet, acțiunile fiecărei organizații sunt din ce în ce mai elaborate și complexe, eforturile depuse spre stabilizarea acestui fenomen fiind continuu susținute.

Vă invităm să vă alăturați dezbaterii din acest an și să vă informați cu privire la cum vă puteți proteja de această afecțiune ! Pentru mâine va pregătim un articol pe această temă.

Știați că…

…9% dintre adulții din lumea întreagă suferă de diabet?

…90% dintre persoanele diagnosticate cu diabet au tipul 2 al acestei afecțiuni?

…1.5 milioane decesuri sunt legate de diabet anual?

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI