27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

6,3 km asfalt în Scobinți cu fonduri europene

Mai multe drumuri din comuna Scobinți vor intra în proces de modernizare. Anunţul a fost făcut de edilul, Gheorghe Hrițcu în şedinţa ordinară de ieri ce a avut loc la sediul administraţiei locale începând cu ora 15.00.

La începutul şedinţei, primarul comunei i-a informat pe aleşii locali că a fost semnat contractul de finanţare, din fonduri europene pentru modernizarea a 6,3 km drum. Valoarea investiţiei este de peste 1 milion lei.

În perioada următoare administraţia locală va scoate lucrarea la licitaţie, iar din primăvara anului viitor se va turna asfalt pe mai multe porţiuni de drum din cele cinci sate componente.

Astfel vor fi modernizate două segmente de stradă în Bădeni: de la intersecţia cu DJ 281 către Haltă şi DC 151 de la intersecţia cu DJ 281 până la fostul sector zootehnic. Două drumuri în Scobinți : de la intersecţia cu DN 28D până la DC 145 şi de la intersecţia DC 145 până la Biserica din sat. De asemenea, în Feteşti se vor moderniza două drumuri: de la DJ 281 până la imaşul unde se sărbătoreşte Ziua comunei şi DJ 281 spre Mănăstirea Sângeap Basaraba. În Sticlăria şi Zagavia se va asfalta câte un drum în fiecare sat: de la DJ 281 către Cotnari şi de la DC 145 spre școala din localitate.

Menţionăm că în şedinţa de ieri, aleşii locali au avut pe ordinea de zi 8 proiecte de hotărâre. Printre cele mai importante s-au aflat aprobarea PUZ ului, închirierea unei suprafeţe de 500 mp şi darea în administraţie şi întreţinere a reţelei de gaze naturale Societăţii Gaz Nordest.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow