Iarna e sezonul virozelor şi al altor afecţiuni care te lasă lipsită de vlagă. Imunitatea scade, iar stresul şi oboseala sunt alţi factori care contribuie la starea de rău. Fie că tuşeşti, ca ai nasul înfundat sau gâtul iritat, fie doar că vrei să te relaxezi după o zi epuizantă, ai la îndemână remedii din natură: ceaiurile. Nu doar că îţi vor îmbunătăţi starea fizică şi moralul, dar sunt şi pline de arome.

Vremea rece, lipsa soarelui, lipsa activităţii fizice, mâncărurile consistente, bogate în grăsimi şi carbohidraţi, toate acestea sunt sinonime cu sezonul rece. De aici rezultă un dezechilibru în organism, care se transformă în răceli, viroze, infecţii respiratorii sau o stare generală de rău. Ceaiurile consumate constant ameliorează aceste simptome şi chiar le elimină. Dar care sunt cele mai bune ceaiuri de băut iarna şi pentru ce afecţiuni?

Muşeţel pentru calmare

Această plantă are multiple proprităţi: reduce inflamaţiile, te ajută să te relaxezi, calmează gâtul iritat. Dacă adaugi o linguriţă de miere, obţii o băutură aromată, perfectă pentru o seară rece de iarnă.

Continuarea pe clickpoftabuna.ro

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider