12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Beneficiarii alimentelor de la UE sunt asteptati sa-si ridice produsele

Comunicat de presa

Va informez faptul ca prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), au fost impartite 60% din totalul de produse alimentare de la Uniunea Europeana.

Compartimentul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Municipiului Pascani, solicita cetatenilor ce nu s-au prezentat sa isi ridice aceste produse, ca o pot face in continuare la Sala de Sport din incinta Bazei Sportive a Clubului Sportiv Municipal.

Cu aceasta ocazie, solicitam si cetatenilor ce au fost prinsi pe listele suplimentare sa se prezinte la Sediul Primariei Pascani pentru a verifica daca se afla pe listele respective.

Primăriile întocmesc listele suplimentare cu persoanele care intră în categoriile beneficiare de ajutoare alimentare între data constituirii bazei de date şi data distribuiri sau care din eroare nu au fost cuprinse în baza de date furnizată Ministerul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Distribuirea ajutoarelor pe bază de liste suplimentare se face după acoperirea cererilor beneficiarilor de cupoane și pe baza prezentării unui document care atestă încadrarea în grupul țintă (a se vedea art. 5 alin. 2 din HG 799/2014).

Ma refer la trei categorii: somerii care beneficiaza in conditiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, de indemnizatie de somaj in cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale pana la 400 lei, inclusiv, si somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare;

Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna. Persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii;

Totalul beneficiarilor campaniei actuale sunt 3624 de persoane.

 

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow