More

  550 amenzi într-o singură zi

  Array

  Poliţiştii ieşeni au desfăşurat, în data de 21 mai a.c.,activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

  Astfel, 197 de poliţişti ieşeni au efectuat 27 acţiuni, controale,razii, filtre și alte activități specifice muncii de poliţie.

  În urma activităților desfăşurate, au fost constatate 12 infracţiuni (de natură judiciară, la regimul circulaţiei sau de altă natură).

  Au fost depistaţi patru minori dispăruţi de la domiciliu. Totodată, în urma controalelor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase la deţinătorii de arme letale și neletale, au fost indisponibilizate două arme neletale și a fost anulat dreptul unei persoane de port și folosire a armelor.

  De asemenea, au fost aplicate 550 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 162.440 de lei.

  Poliţiştii ieşeni au intervenit şi au aplicat 123 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 45 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 1 conform Legii nr. 295 din 2004.

  Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 369 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 32 pentru abateri comise de pietoni, 2 pentru consum de alcool, şi 97 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

  Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 36 permise de conducere (11 pentru alcool, 9 pentru viteză, restul pt alte abateri) şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

  Poliţiştii de la transporturi au patrulat în 11 trenuri decălători şi în staţiile de cale ferată pentru prevenirea comiterii furturilor, distrugerilor şi infracţiunilor comise cu violenţă, nefiind înregistrate evenimente deosebite. Au fost depistați 35 de călători frauduloși.
  Sursa IPJ Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp