27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

52 de persoane blocate în mașini, din cauza viscolului au fost salvate de pompieri

 

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au înfruntat viscolul şi troienele pentru a ajunge la persoanele care aveau nevoie de ajutor.

Începând de la primele ore ale dimineţii de 8 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi a primit numeroase solicitări pentru a interveni şi salva persoane blocate în nămeţi ori cu afecţiuni medicale.

Nici vremea geroasă (temperaturi care au scăzut până la -25 grade C), nici vântul extrem de puternic care viscolea zăpada, nu i-a putut împiedica pe pompierii ieşeni să ajungă în mai multe zone din judeţ, la oamenii care aveau nevoie disperată de ajutor.

Astfel, în colaborare cu S.A.J., salvatorii au intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transportul la spital a 5 femei gravide din localităţile: Tg. Frumos, Ţibăneşti, Slobozia, Mironeasa, Victoria, a unui  copil cu afectiuni medicale din localitatea Glodenii Gandului, a unei  persoane intoxicate cu CO din localitatea Movileni.

În decursul acestor două zile (8–9 ianuarie ora 08.00), numărul  persoanelor cu diferite afecţiuni medicale, salvate din localităţi aflate sub incidenţa fenomenelor meteorologice periculoase, a ajuns la 22. Cu ajutorul mijloacelor tehnice –autofreză, autospecială cu şenile, autospecială de transport victime multiple- pompierii ieşeni şi-au creat drum până la aceste persoane aflate in zonele greu accesibile şi le-au transportat în siguranţă la spital.

Totodata, pompierii militari ieşeni au desfăşurat misiuni pentru salvarea a 52 de persoane blocate cu autovehiculele în zăpadă, de pe raza următoarelor localităţi: Bogonos, Potângeni, Horleşti, Miroslava, Belceşti, Mogoşeşti-Siret, Paşcani, Movileni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow