17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

500 de cadre didactice devin instructori de şah

Ultimele știri

Deputatul PSD Sorin Iacoban spune că se fac pregătiri intense pentru ca introducerea şsahu7şlui ca materie opţională în şcoli să fie introdusă fără probleme * în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Şah, Iacoban susţine că până la 15 septembrie, peste 500 de cadre didactice vor fi instruite de reprezentanţi ai federaţiei dar şi ai ministerului educaţiei pentru a putea preda noua materie.

Până pe 15 septembrie, la debutul anului şcolar 2014-2015, peste 500 de cadre didactice vor deveni instructori de şah. Ministerul Educaţiei a aprobat la începutul lunii introducerea şahului ca materie opţională în şcoli. Astfel, peste 500 de învăţători şi profesori de sport se vor pregăti pentru a putea preda această materie din următorul an şcolar.

Deputatul PSD Sorin Iacoban, unul dintre principalii susţinători ai introducerii şahului în şcoli spune că deja există programele de studii pentru primii doi ani, iar manualele au fost aprobate de reprezentanţii Ministerului Educaţiei. „Ministerul Educaţiei Naţionale care a fost de acord ca începând din anul şcolar 2014 – 2015 şahul să poată fi studiat ca materie opţională în şcoli, în învăţâmântul primar, disciplina numindu-se sugestiv: „educaţie prin şah” Până la 15 septembrie, peste 5000 de cadre didactice vor participa la cursuri intensive pentru a putea preda şahul celor mici. Instructajul este realizat de către reprezentanţii Federaţiei Române de Şah alături de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. Cursurile vor începe în perioada următoare iar participarea este opţională”, a declarat deputatul Iacoban.

Continuare pe Evenimentul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI