50 de cabinete medicale din judeţ au fost închise de coronavirus

Cauza principală: mare parte dintre medicii care lucrau aici au normă şi la spitalele de stat, iar solicitarea lor a fost la maximum în ultima perioadă. Un alt motiv: lipsa de pacienţi. Deşi cabinetele rămase lucrează online, şeful CJAS Iaşi spune că numărul consultaţiilor decontate de Casă s-a dublat.

De la introducerea stării de urgenţă şi până săptămâna trecută, mai mulţi operatori din sistemul de sănătate şi-au suspendat activitatea: fie pe motiv că nu au mai venit pacienţi, fie că medicii, dintre care majoritatea lucrează şi la unităţile sanitare de stat, nu şi-au mai putut desfăşura activitatea şi în mediul privat.

„Este vorba despre 50 de cabinete de medicale, în special cele din domeniul ambulatoriului clinic, recuperare medicală, precum şi trei laboratoare de analize medicale, respectiv de radiologie“, a precizat Radu Ţibichi, preşedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS).

La nivel naţional, trei mari clinici, respectiv Gral, Clinica Sante şi MedLife, ultimele două având puncte de lucru inclusiv în Iaşi, au solicitat certificate de întrerupere totală a activităţii. Certificatul respectiv este eliberat de Guvern, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, companiilor afectate economic de efectele pandemiei. Prin aceste certificate, clinicile pot beneficia de scutiri la plata utilităţilor sau chiriei.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

loading...