More

  5 tipuri de dureri pe care nu trebuie să le tratezi acasă

  Array

  De cele mai multe ori, atunci când ne doare ceva obișnuim să luăm un calmant fără să ne gândim prea mult la consecințe. Așteptăm ca durerea să dispară și totul pare să fie în regulă.

  Atenție, însă! Nu toate durerile trebuie tratate la domiciliu, avertizează medicii. Iată așadar 5 tipuri de dureri care au nevoie de consult medical!

  1. Durerea însoțită de febră, oboseală și articulații inflamate, care se accentuează în urma exercițiilor fizice, este un indicator al artritei reumatoide, o boală cronică inflamatorie care, netratată, poate duce la articulații deformate și dureroase, precum și la reducerea speranței de viață cu 3-10 ani.

  2. Durerea în brațul stâng însoțită de un discomfort și senzație de presiune la nivelul pieptului și în spate poate fi semn de angină pectorală. Mai precis, durerea toracică apare când o parte din mușchiul inimii nu primește suficient oxigen.

  3. Durerea și crampele musculare resimțite în extremitățile membrelor, însoțite de paloare/modificări de culoare a pielii în zona dureroasă, este semn de insuficiență arterială sau blocaj în furnizarea de sânge către un organ.

  4. Durerea acută de spate, furnicăturile sau senzația de slăbiciune la nivelul membrelor și pierderea controlului vezicii urinare, toate acestea sunt simptome care necesită un consult medical de urgență.

  5. Durerile profunde, severe sau difuze resimțite la nivelul întregului corp, care se agravează în timpul nopții și sunt însoțite și de anemie, infecții frecvente și oboseală, pot indica prezența cancerului osos.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul. Decizia justiției a intrat în vigoare

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Potrivit guvernului polonez, decizia va intra în vigoare imediat...

  Sâmbătă e mare sărbătoare. Să vă împăcați cu rudele! Se prăznuiesc Sfinţii Trei Ierarhi

  Pe 30 ianuarie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe Sfinţii Trei Ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Ioan Gură de Aur....

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp