17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

5 premii pentru trupa „Fenomenalii“ din Paşcani, la un concurs de teatru

Fenomenalii 2

Rezultate remarcabile pentru elevii pascaneni, pasionati de teatru care au participat la cea de-a saptea editie a Festivalului – concurs „Hai la teatru!” ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in Iasi. Astfel cei 40 de elevi ce fac parte din trupa „Fenomenalii” – liceu si gimnaziu – nou infiintata, dar si trupa de teatru de papusi „Suflet si Masca”, au reusit sa obtina 5 premii. Ei au urcat pe scena pentru a-si ridica premiile pentru interpretare, promovarea dramaturgiei, inocenta jocului, fidelitate, dar si pentru animatiei si constuctia de papusi.

Pascanenii au pregatit pentru acest festival piesele “Viata ca o poveste” de Sanzaiana Popescu si “L-am visat pe nenea Iancu” de Dumitru Popescu. Trupa teatrului de papusi a pus in scena un colaj din Caragiale. Elevii din Pascani sunt cursanti la Liceul Teoretic “Miron Costin”. Profesorii dedicati care se ocupa selectarea elevilor talentati, de repetitii si de participarea la diverse manifestari de gen sunt Elena Dascalita si Ionela Luca.

La concursul adresat trupelor de teatru scolar din judetul Iasi au evoluat peste 700 de copii din Iasi – de la scolile de profil, Pascani, Harlau, dar si Mogosesti, Tatarusi sau Vanatori. Zilele de concurs au fost alese cand s-a sarbatorit Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret si Ziua Mondiala a Marionatei, respectiv 20 si 21 martie.

Amintim ca anul trecut, formatiile s-au intors cu premii la sectiunea cea mai buna interpretare in rol masculin si pentru interpretarea lui “Bubico”. ziarulorizont.info

Alte articole