25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

5 milioane de lei, amenzi neincasate de la prostituate, cersetori si scandalagii. Politistii locali au uitat de avertisment, amendeaza tot ce misca

Aproape 5 milioane de lei, aceasta este suma pe care o are de incasat Serviciul de Finante Locale din Pascani din amenzi neachitate de ani de zile. Situatia a fost prezentata in Consiliul Local, banii fiind trecuti in bugetul local desi realitatea demonstraza ca ei nu pot fi incasati. Asta inseamna ca cele 5 milioane reprezinta venituri doar pe hartie motiv pentru care directorul institutiei a cerut alesilor locali sa analizeze acesta situatiei si sa ia o serie de masuri pentru diminuarea acestor arierate.
Majoritatea amenzilor neincasate sunt de la prostituate cersetori si scandalagii, adica cei care nu au bunuri sau venituri certe care sa fie executate. Desi in astfel de situatii legea prevede ca amenzile sa fie transformate in munca in folosul comunitatii la Pascani nici un datornic nu vrea sa munceasca . Reprezentantii Serviciului de Finante Locale sustine ca din punct de vedere legal nu exista parghii de constrangere ca cei care nu isi achite amenzile sa fie obligati sa presteze munca in folosul comunitatii. Acestia refuza sa se prezinte la lucru cu riscul de a fi din nou sanctionati, amenzi care deasemenea nu vor fi achitate.
Pe primul loc in topul datornicilor se afla o prostituata din Pascani, Anghelus Carmen cu suma de 97.000 lei. Ea a adunat sute de amenzi mai ales din Bucuresti acolo unde lucreaza cel mai mult. Pe locul doi se afla un cersetor din Pascani, cu suma de 80 000 lei. Este vorba despre Mihail Ispir care a reusit sa adune sute de amenzi din toata tara, mai ales de la Primaria Cluj Napoca. De asemenea pe urmatoarele locuri se afla tot cersetori cu amenzi neachitate de sute de milioane de lei vechi.
Un alt motiv al numarului mare de amenzi neachitate este si faptul ca acestea sunt aplicate cu usurinta, uneori fara justificare. De exemplu in ultima perioada politistii locali au dat zeci de amenzi celor care au fost prinsi stand cu picioarele pe banca sau celor care consumau bauturi alcoolice in parc sau chiar in fata blocului. Finantistii cred ca in asemenea cazuri ar fi mai util un avertisment deoarece foarte putine dintre amenzi pot fi incasate.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow