23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

49 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

- Advertisement -

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, primului ajutor calificat – 41

  • Echipajele SMURD au intervenit la alte 41 decazuri medicale.

            Intervenții /misiuni – 8

  • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iașiau asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, refugiaților din Ucraina aflați la Punctul de Trecere a Frontierei de Stat din Vama Sculeni.
  • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iașiau asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, la tabăra de refugiați amenajată pe Stadionul Tineretului Iași.
  • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iașiau asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical refugiaților în Aeroportul Internațional Iași.
  • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, la tabăra de refugiați amenajată la Centrul Tehnologic Regional Iași.
  • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a efectuat o misiune de recunoaștere în teren în comuna Valea Lupului pentru verificarea căilor de acces și intervenție, la nevoie, în diferite situații de urgență.
  • Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul desfășurării Festivalului Studenților Ieșeni ,,FEstudIS”organizat în municipiul Iași.
  • Personal din cadrul inspectoratului au participat la acțiunile de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă, de pe raza municipiului Iași, în colaborare cu reprezentați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Iași și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Iași.
  • La ora 15:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 500 de metri pătrați în localitatea Boureni, comuna Moțca, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri,trei proiectile perforante de calibru 75 de milimetri și o grenadă ofensivă. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

sursa ISU IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow