0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

440 de familii din Pașcani vor primi ajutor de încălzire. Se primesc cereri in continuare

440 de familii si persoane singure din municipiul Pascani vor primi ajutor de incalzire in perioada sezonului rece, 2021-2022. Administratia locala a anuntat marti, 14 decembrie, ca a fost semnata dispozitia pentru acordarea ajutorului pentru gaze naturale și suplimentul pentru energie.

Finanțarea acestor ajutoare și suplimente este din bugetul statului, iar primirea cererilor și întocmirea dosarelor s-a realizat de către funcționarii Serviciului Comunitar de Asistență Socială și Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani.

Se primesc în continuare cereri în acest sens, anunta reprezentantii Primariei Pascani.

De precizat este faptul ca, legea privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, care a intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2021, aduce câteva schimbări în acordarea ajutorului.

Prima dintre schimbări, şi cea mai importantă, vizează veniturile nete medii lunare. Astfel, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 1.386 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maxim  2.053 de lei.

Cea de a doua modificare legislativă se referă la suplimentul pentru energie, care se acordă începând cu acest an, ca măsură suplimentară de protecție a persoanelor vulnerabile. Acest suppliment se acordă lunar, pe toată perioada anului, în sumă fixă, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate. Suplimentul pentru energie este în cuantum de: 30 de lei pe lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei pe lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei pe lună pentru consumul de energie termică.

Pe site-ul Primariei Pascani, la Sectiunea Servicii/Asistenta Sociala, gasiti modelele de cerere pentru acordarea ajutoarele, dar si informatii utile pentru intocmirea dosarului si sumele ce vor fi acordate.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow