24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Sute de pascaneni trebuie sa returneze subventiile la caldura pentru ca au mintit si nimeni nu i-a verificat

Bomba sociala cu efect intarzaiat la Primaria Pascani. Chiar in prag de iarna si de alegeri generale, cateva sute de pascaneni au fost instiintati ca trebuie sa returneze ajutoarele de incalzire primite iarna trecuta. Mai mult, alte cateva mii de pascaneni sunt in curs de verificare pentru a se stabili daca aveau sau nu dreptul sa primeasca subventii la caldura.
Ancheta a fost declansata de inspectorii Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Iasi dupa ce au descoperit ca o parte din declaratiile pe proprie raspundere completate si depuse la dosar, in toamna anului trecu,t contin informatii false . Mai exact cateva sute de pascaneni au declarat ca nu inregistreaza venituri mai mari decat plafoanele prevazute de lege, tocmai pentru a se incadra in conditiile de acordare a subventiilor la caldura.
Se pare ca ar fi fost incurajati sa declare date false, chiar de unii dintre functionarii care au intocmit dosare. Declaratiile nu au fost insa verificate de cei de la Serviciul de Asistenta Sociala avand in vedere ca urma campania electorala pentru alegerile locale. Neregulile au fost descoperite in urma unor verificari incrucisate facute de inspectorii de la Directia de Munca Iasi a declaratiilor depuse atat pentru ajutoarele de incalzire cat si pentru subventiile agricole.
Prin compariatia lor a reiesit faptul ca aceleasi persoane care au sustinut ca nu au venituri agricole sau de pe urma cresterii de pasari sau animale , au solicitat subventii agricole, tocmai pentru exploatarea acestor resurse. In acesta situatie se afla cca 400 de familii iar alte 1000 sunt in pericolul de a returna subcventiile la caldura pe motiv ca nu au depus la dosar toate docuemntele justificative solicitate.

Mentionam ca anul trecut au beneficiat de subventii la caldura peste 5000 de familii. In acest an Primaria Pascani cauta solutii pentru verificarea datelor din declaratiile pe proprie raspundere, inainte de alocarea subventiei la caldura.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow