More

  Peste 40 de meșteri populari la Pașcani

  Array

  Peste 40 de meșteri populari la Pașcani

  O nouă ediție a târgul meșterilor populari va avea loc la Pașcani. Evenimentul este programt în acest sfârșit de săptămână, în centrul orașului. Produse autentice și unice pot fi achiziționate  în cele trei zile de eveniment dat fiind că și-au anunțat prezența peste 40 de meșteri populari.

  Sărbătoare mare la Pașcani. În acest sfârșit de săptămână va avea loc o nouă ediție a Târgului de Sântilie. Meșterii populari veniți din toată țara au pregătit produse unicat pentru păstrătorii de tradiție și nu numai.

  Astfel, vineri, 15 iulie, începând cu ora 11.00 va avea loc deschiderea evenimentului ce se desfășoară pe parcursul a trei zile, în piațeta Mihail Sadoveanu din centrul Pașcaniului.

  La deschiderea oficială Casa Municipală de Cultură a pregătit un spectacol susținut de Grupul folcloric Lunca Pașcani coordonatori prof. Eugenia și Victor Vârlan și Aurica Tîgîță și Formația de dansuri populare ,,Rapsozii Siretului” a Casei de Cultură ,,Mihail Sadoveanu ” coordonată de instructor coregraf Alexandru Gâmbuță.

  Manifestarea de la Paşcani va reuni circa 45 de meşteri şi creatori populari din întreaga ţară care îşi propun să contribuie la promovarea meşteşugurilor tradiţionale şi la educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI