21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

40 de ani de învățământ special la Pașcani – VIDEO

40 de ani de învățământ special la Pașcani

Zi de sărbătoare la o instituție de învățământ din Pașcani. De trei zile, cadrele didactice și elevii au pregătit aniversarea celor 40 de ani de când în Municipiu este o școală cu profil special pentru cei aflați în nevoie. Astăzi au avut loc mai multe activități în cadrul programului desfășurat în fața publicului numeros format din zeci de colaboratori, părinți dar și șefi de la județ. Nu au lipsit lansările de carte, intonare de imnuri, decernări de distincții de onoare.

Materialul video în curs de actualizare. Știrea video poate fi urmărită și în cadrul știrilor INFOBIT.

Special de Pașcani la 40 de ani de învățământ special. Astăzi, 21 decembrie, sala de festivități a unității de învățământ a fost plină până la refuz de invitați speciali de la profesori universitari până la inspectori, directori, profesori, foști elevi, reprezentanții instituțiilor colaboratoare și partenere alături de oficialități și specialii de Pașcani.

Programul a început cu intonarea imnului școlii cântat de corul unității de învățământ.

Și pentru că la Școala Specială din Pașcani s-au petrecut atât de multe și mai ales au fost realizări cu proiecte europene și nu numai s-au prezentat rezultatele și printr-un clip al școlii a celor 40 de ani de activitate.

Un alt moment a fost cel de decernare a titlurilor și distincțiilor de onoare. Au primit foștii profesori, directori și inspectori care au avut câte un cuvânt de spus și de mulțumire. Ei au mai spus că timpul petrecut în școală i-au format în viață și au primit lecții de cum să fii “om” de la copiii speciali ce au trecut prin această școală.

Și pentru că sunt atât de multe de spus, profesorii și-au unit forțele și au scris în revistele școlii. Este vorba despre volumul omagial „Special de Pașcani la 40 de ani de învățământ special!”, volumului „Educația specială. Ghid metodologic”, autori Alois Gherguț, Luciana Frumos, Gabriela Raus și „Particularități ale educației speciale în Europa” Ghid metodic  din experiența acumulată în proiectul Erasmus+, Realizarea dimensiunii europene a şcolii prin integrarea de modele europene în şcolarizarea copilului cu dizabilităţi 2014-1-RO01-K101-0014 – publicație on-line pe site-ul școlii www.scoalaspecialapascani.ro

La eveniment a participat și profesorul universitar Alois Gherguț care a contribuit și el la una dintre revistele școlii. El s-a arătat mândru că se întâmplă atât de multe lucruri frumoase la Școala Specială din Pașcani.

Și pentru că școala are trupe de dans cu rezultate excepționale, ei – Iris și Busuiocul – au oferit celro prezenți un program artistic.

Surpriză din partea colectivului de profesori al școlii. Ei s-au îmbrăcat în ii și au colindat pe toți cei prezenți, de la elevi, părinți și invitații de la județ. Momentul a fost foarte apreciat de toată lumea care a apludat.

Menționăm că în perioada 19 – 21 decembrie 2016, Școala Gimnazială Specială Pașcani a sărbătorit Zilele Școlii, prilej de celebrare  a celor 40 ani de învățământ special la Pașcani, eveniment ce se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate ”Zilelor învățământului special și special integrat ieșean”.

Școala Gimnazială Specială Pașcani asigură servicii educaționale și terapeutice elevilor cu dizabilități mintale ușoare, moderate, severe și asociate din Pașcani și zonele limitrofe având ca misiune integrarea școlară, profesională și socială a acestora.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow