13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

4 zile de petrecere în comuna Heleșteni

Joi începe festivalul “Tradiţii şi obiceiuri româneşti specifice zonei Helesteni, judeţul Iaşi 2015”. Evenimentul va ţine până duminică şi se va desfăşura la Biblioteca din comună. Debutul va fi făcut la ora 10 cu un atelier de creaţie “pictură-artă naivă” urmat de expoziţia lucrărilor la care vor participa copii din sat, de la grădiniţă şi de la şcoală. În paralel cu această activitate de pictură ,în cealaltă sala a bibliotecii, va avea loc o şezătoare literară în care invitatul principal va fi scriitorul Emilian Marcu şi un recital de poezie ”Vara la Helesteni”.

În ultima zi a festivalului va avea loc o şezătoarea -Secretul bunicii, urmată de hora satului acompaniată de ansamblul folcloric Moldova precum şi artişti locali.
Pe lângă evenimentele socio-culturale programate vor fi concursuri şi premieri. Femeile din comună sunt aşteptate să participe la concursul “Degustarea celor mai bune sărmăluţe”. Bucătăresele cele mai iscusite vor primi titlul de cea mai bună bucataresă din sat şi un premiul din partea primăriei din localitate.

Vor fi premiate cele mai bune picturi din cadrul expoziţiei dar şi familiile care au împlinit 50 ani de căsătorie. În acest an în comuna Helesteni sunt 2 familii care au sărbătorit nuntă de aur. Primarul comunei, Constantin Hîra, le va înmâna diplomă, flori ,şampanie şi un premiu în bani.

Printre invitaţii la eveniment se vor numără edilii comunelor învecinate dar şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Iaşi.
Suma alocată evenimentului este de 43 mii lei, aproximativ jumătate din suma este de la Consiliul Judeţean iar restul din fonduri proprii ale Primăriei Heleșteni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow