More

  4 zile de petrecere în comuna Heleșteni

  Array

  Joi începe festivalul “Tradiţii şi obiceiuri româneşti specifice zonei Helesteni, judeţul Iaşi 2015”. Evenimentul va ţine până duminică şi se va desfăşura la Biblioteca din comună. Debutul va fi făcut la ora 10 cu un atelier de creaţie “pictură-artă naivă” urmat de expoziţia lucrărilor la care vor participa copii din sat, de la grădiniţă şi de la şcoală. În paralel cu această activitate de pictură ,în cealaltă sala a bibliotecii, va avea loc o şezătoare literară în care invitatul principal va fi scriitorul Emilian Marcu şi un recital de poezie ”Vara la Helesteni”.

  În ultima zi a festivalului va avea loc o şezătoarea -Secretul bunicii, urmată de hora satului acompaniată de ansamblul folcloric Moldova precum şi artişti locali.
  Pe lângă evenimentele socio-culturale programate vor fi concursuri şi premieri. Femeile din comună sunt aşteptate să participe la concursul “Degustarea celor mai bune sărmăluţe”. Bucătăresele cele mai iscusite vor primi titlul de cea mai bună bucataresă din sat şi un premiul din partea primăriei din localitate.

  Vor fi premiate cele mai bune picturi din cadrul expoziţiei dar şi familiile care au împlinit 50 ani de căsătorie. În acest an în comuna Helesteni sunt 2 familii care au sărbătorit nuntă de aur. Primarul comunei, Constantin Hîra, le va înmâna diplomă, flori ,şampanie şi un premiu în bani.

  Printre invitaţii la eveniment se vor numără edilii comunelor învecinate dar şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Iaşi.
  Suma alocată evenimentului este de 43 mii lei, aproximativ jumătate din suma este de la Consiliul Judeţean iar restul din fonduri proprii ale Primăriei Heleșteni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet