0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

4 mici șahiști vor reprezinta. Pașcaniul la Campionatul Național

Pasiunea pentru cele mai multe sporturi începe din copilărie, fapt demonstrat şi de cei 4 prichindei din Pașcani, pasionați de șah, care au pleacat ieri la un campionat național de profil și speră să se întoarcă cu frumoase rezultate. Doi dintre curajoșii şahişti sunt doar în Clasa Pregătitoare.

Ieri au plecat din Paşcani, pregătiţi de competiţie, 4 mici şahişti din localitate, cu vârsta între 5 și 10 ani, care vor participa la începutul lunii aprilie, la ”Campionatele Naţionale Individuale de Şah pentru copii , juniori si tineret” unde vor susţine partide de şah clasic, rapid, blitz şi dezlegări.
Mititeii sunt deja pasionați de șah, deși doi dintre ei au luat de curând legătura cu școala, fiind de abia la clasa pregătitoare.

Micii șahiști pășcăneni vor reprezenta așadar comunitatea, fiind sportivi legitimaţi ai Clubul Sportiv Municipal din Paşcani, la acest campionat naţional, care va avea loc anul acesta la Călimănești Căciulata, în perioada 30 martie – 10 aprilie.

Doi dintre ei sunt elevi ai Liceului ”Miron Costin” : Olărașu Răzvan din clasa a III-a și Niță Andrei de la Clasa pregătitoare, iar ceilalți doi învață la alte două școli din Pașcani: Irimia Andrei, în clasa a IV la Liceul ”Nicolae Iorga” și Jilavu Albert, elev de grupa pregătitoare la Școala ”Iordache Cantacuzino”.

Se pare că șahul, numit și ”sportul minții” devine o alegere sportivă dorită de copiii din Pașcani încă de la o vârstă fragedă, fiind chiar introdus ca disciplină de studiu la una din școlile menționate, unde învaţă şi doi dintre copii calificaţi la această competiţie.
Precizăm că ambiţioşii şahişti vor fi însoțiți la acest concurs naţional de Mirela Niță și cu toţii speră să se întoarcă de la acest concurs național cu rezultate frumoase.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow