9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

O seara de muzica si poezie! Ziua marelui poet Eminescu, sarbatorita la Colegiul „Sadoveanu” din Pascani

- Advertisement -

Ziua poetului Mihai Eminescu a fost sarbatorita si la Colegiul „Sadoveanu” din Pascani. Astfel, fiecare profesor de limba română a gândit o serie de activități pe care să le desfășoare la clasă în această săptămână: audiții, momente de lectură, eseuri și concursuri de cunoaștere a operei eminesciene.

Totodată, s-a amenajat o expoziție de carte și desene inspirate din lirica scriitorului, de obiecte cu valoare simbolică prin care să se reconstituie atmosfera secolului al XIX-lea. În cadrul expoziției, elevii pot găsi și pliante cu o selecție a celor mai cunoscute versuri ale poetului.

O seară de muzică, poezie și o călătorie virtuală prin Iași, pe urmele scriitorului (printr-o succintă prezentare a obiectivelor turistice legate de viața și numele acestuia) a fost pregătită pentru data de 15 ianuarie, ora 17.30.

IMG_1393

Si Consiliul elevilor de la Colegiul a hotărât să facă o surpriză celorlalţi elevi din liceu.

„Aceştia au scris versuri citate din marele poet a cărui zi se sărbătoreşte, în număr de 440. Biletele au fost prinse pe pereţii holurilor şi a sălilor de curs, cu o seară înainte de ziua cu pricina.  Datorită curiozităţii, elevii au citit aceste bilete şi astfel sperăm să îi fi convins să citească o poezie când vor ajunge acasă. Elevii s-au declarat încântaţi de această activitate şi spun că nu s-au aşteptat la acest lucru.” precizeaza organizatorii evenimentului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow