17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

O seara de muzica si poezie! Ziua marelui poet Eminescu, sarbatorita la Colegiul „Sadoveanu” din Pascani

Ziua poetului Mihai Eminescu a fost sarbatorita si la Colegiul „Sadoveanu” din Pascani. Astfel, fiecare profesor de limba română a gândit o serie de activități pe care să le desfășoare la clasă în această săptămână: audiții, momente de lectură, eseuri și concursuri de cunoaștere a operei eminesciene.

Totodată, s-a amenajat o expoziție de carte și desene inspirate din lirica scriitorului, de obiecte cu valoare simbolică prin care să se reconstituie atmosfera secolului al XIX-lea. În cadrul expoziției, elevii pot găsi și pliante cu o selecție a celor mai cunoscute versuri ale poetului.

O seară de muzică, poezie și o călătorie virtuală prin Iași, pe urmele scriitorului (printr-o succintă prezentare a obiectivelor turistice legate de viața și numele acestuia) a fost pregătită pentru data de 15 ianuarie, ora 17.30.

IMG_1393

Si Consiliul elevilor de la Colegiul a hotărât să facă o surpriză celorlalţi elevi din liceu.

„Aceştia au scris versuri citate din marele poet a cărui zi se sărbătoreşte, în număr de 440. Biletele au fost prinse pe pereţii holurilor şi a sălilor de curs, cu o seară înainte de ziua cu pricina.  Datorită curiozităţii, elevii au citit aceste bilete şi astfel sperăm să îi fi convins să citească o poezie când vor ajunge acasă. Elevii s-au declarat încântaţi de această activitate şi spun că nu s-au aşteptat la acest lucru.” precizeaza organizatorii evenimentului.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
17.9 ° C
18.3 °
16.2 °
88 %
2.2kmh
30 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI