More

  39 de copii din doua centre de plasament, confirmați cu Covid. Ce se va intampla cu ei

  Un număr de 39 de copii de la două centre de plasament au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre 21 de beneficiari de la Centrul rezidenţial „Sf. Nicolae” din Paşcani şi 18 beneficiari de la Centrul rezidenţial din Verşeni, comuna Miroslovesti, ambele aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

  Copiii au fost depistați în urma testărilor efectuate în cursul acestei săptămâni, după ce 16 angajaţi de la cele două centre au fost diagnosticați sâmbătă dimineaţă, cu noul coronavirus.

  Beneficiarii identificați pozitiv la testul pentru COVID-19 și asimptomatici din Centrul rezidenţial „Sf. Nicolae” din Paşcani vor fi carantinați în cadrul centrului urmând că Direcția de Sănătate Publică Iași să realizeze instruirea specifică personalului centrului iar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași să asigure personalul medical necesar în vederea supravegherii permanente a pacienților carantinați în centru. Măsură a fost luată țînând cont de faptul că beneficiarii de servicii de la Centrul rezidenţial „Sf. Nicolae” din Paşcani sunt copii și tineri cu vârste cuprinse între 3 și 18  ani, cu nevoi speciale, o parte dintre ei cu grad de handicapdizabilități / încadrați / neîncadrați în grad de handicap.

  Personalul DGASPC de la Centrul rezidenţial „Sf. Nicolae” din Paşcani și de la Centrul rezidenţial din Verşeni precum și beneficiarii de la Centrul rezidenţial din Verşeni, identificați pozitiv la testul pentru COVD19, vor fi transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.

  Decizia  a fost luată în urma unei ședințe de evaluare a impactului și de stabilire a măsurilor ce trebuie luate în vederea gestionării   focarelor de COVID de la nivelul celor două centre, la care au participat reprezentanți DGASPC Iași, DSP Iași,  Prefectura si  Consiliul Județean Iași.

  Mntionam că la sfârșitul săptămânii trecute un număr de 18 angajaţi de la trei centre rezidenţiale din județ au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, în urmă testărilor periodice. Este vorba despre 11 angajaţi ai Centrului rezidenţial “Sfântul Nicolae” din Paşcani, 5 de la Centrul rezidenţial din Verşeni, comuna Mirosloveşti și doi angajați de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Mirceşti, toate aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  În ce ţări din Europa au românii restricţii de călătorie. Zece state europene nu primesc deloc români

  România a anunţat, luni, noua listă a statelor din care se poate veni fără a intra în carantină. Dar tot luni a fost actualizată...

  Data alegerilor locale, „batuta in cuie” miercuri. Proiectul de lege este dezbatut in Camera Deputatilor, care este for decizional

  Camera Deputatilor dezbate, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale in 27 septembrie. Legea a trecut marti...

  Sute de bolnavi de Covid au plecat din spitale și mii de români au ieșit din centrele de carantină și izolare

  Centrele de carantină din țară se golesc, după decizia Curții Constituționale privind carantina, izolarea și internarea pacienților Covid-19. Presa locală relatează nenumărate astfel de cazuri, când...

  Opinii