More

  37 de ani de la cutremurul din 1977. Exercitiul care iti poate salva viata

  Array

  Şi în acest an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi organizează, în data de 04 martie, o serie de activităţi informative pentru a marca împlinirea a 37 de ani de la producerea celui mai mare seism din România postbelică. Totodată, obiectivul nostru este de a aminti cetăţenilor regulile esenţiale în caz de cutremur.
  Iniţiativa instituţiei noastre a fost primită cu deosebit interes de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi care, în baza bunelor relaţii de colaborare pentru educarea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, sprijină desfăşurarea, în unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi, a acţiunilor informative dar şi a unor exerciţii practice pentru învăţarea modului de comportare la cutremur .
  Salvatorii ieşeni invită toţi cetăţenii judeţului Iaşi să participe, în data de 04 martie, indiferent de locul unde se află, la un exerciţiu şi să se comporte, timp de câteva secunde, ca în situaţia în care s-ar produce un seism major. Activitatea este promovată pe pagina de internet şi pe contul de facebook ale inspectoratului, www.isujis.ro, http://www.facebook.com/isujiasi, unde veţi găsi şi măsurile de protecţie la cutremur.
  Reguli esenţiale în caz de cutremur:
  1. Identifică cel mai sigur loc unde te poţi adăposti (ex.: pe hol sub o grindă sau sub o piesă mai rezistentă de mobilier, cât mai departe de obiecte care te pot răni: mobile suprapuse, ferestre, vitrine, lămpi, etc.)
  2. Discută cu familia şi stabiliţi cum veţi proceda.
  3. Identifică modalitatea de a închide alimentarea cu gaz şi energie electrică.
  4. Adăposteşte-te în locul stabilit pe timpul cutremurului (Jos! Protejează-te!Ţine-te!)
  5. Utilizarea liftului ori a scărilor reprezintă un real pericol, putând conduce la accidente grave, nedorite ( deplasările pe timpul seismului vă pot dezechilibra).
  6. După cutremur acordă primul ajutor celor afectaţi şi opreşte alimentarea cu gaz şi energie electrică.
  7. Asigură-te că puteţi părăsi locuinţa în siguranţă!
  În lipsa unor astfel de posibilităţi vă puteti proteja stând la podea langă un perete solid, pe genunchi şi coate, cu faţa în jos, iar cu palmele împreunate vă veţi proteja capul, ceafa, iar cu antebraţele pe lateral capul.
  Dacă un cutremur vă surprinde într-un loc public, aglomerat, nu fugiţi spre ieşiri, aglomeraţia şi panica pot provoca accidentări grave.
  ATENTIE!
  Lucrurile acestea iţi pot salva intr-o zi viaţa!
  Cum ajutăm acestă acţiune ?
  Puteţi ajuta la promovarea acestei iniţiative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi dând share sau like. Trimite-ne o fotografie din timpul acţiunii cu cineva care participă şi se protejează ca şi cînd s-ar produce un cutremur. Pe pagina noastră Facebook o să postăm toate fotografiile primite. Fotografiile pot fi adaugate direct pe contul de facebook, împreună cu comentariul dumneavoastră, sau trimise prin e-mail la isujiasi@gmail.com.
  Învaţă ce trebuie să faci în caz de cutremur ! Siguranţa ta şi a celor dragi depinde de cunoaşterea unor reguli simple.
  COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pintilie verifica pubelele din suburbii. Primaria incaseaza taxa de salubritate, dar nu vrea sa mai ridice gunoiul amestecat

  Amenintari la adresa locuitorilor din suburbiile municipiului Pascani. Primarul Marius Pintilie a anuntat in cadrul unei conferinta de presa, ca de saptamana viitoare vor...

  De pe 15 martie ar urma sa se deschidă al doilea flux de vaccinare la Pașcani. Primăria angajează personal

  Vesti bune pentru pascaneni, dar si cetatenii din comunele apropiate. De pe 15 martie a.c., ar urma sa fie deschis un al doilea flux...

  “Telefonul cetateanului”, pentru raspunsuri si sesizari

  „Bună ziua, Telefonul Cetățeanului! Ce problemă aveți?“ Asa ar putea fi intampinati in scurt timp, pascanenii care suna la Primarie, pentru a afla un raspuns...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp