5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Amenzi drastice pe autostrăzile din Austria. Atenție la semnul IG-L

Austria IG-L

Autoritățile austriece au introdus un nou semn de circulație pe autostrăzi: IG-L. Noul semn atenționează șoferii că s-a depăşit limita admisă la poluare, iar șoferii români trebuie să fie foarte atenţi. Pentru nerespectarea noilor reguli, amenzile pot ajunge și la 2180 de euro.

Chiar dacă în Austria viteză maximă pe autostrăzi este 130 kilometri pe oră, în faţa şoferilor, pe semnalizările electronice, pot apărea, aparent fără niciun motiv, limitări de viteză, scrie adevarul.ro.

Pe lângă reducerea vitezei sub 100 de kilometri pe oră va apărea scris şi IG-L. Autorităţile austriece, extrem de serioase când vine vorba de mediu, au instaurat regula IG-L (abrevierea de la „Immissionsschutzgesetz Luft”) tocmai pentru reducerea poluării. Când apare acest semn înseamnă că poluarea din cauza noxelor maşinilor pe acea porţiune de drum a depăşit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montaţi pe autostradă. Dacă depăşiţi limita de viteză în momentul în care aveţi semnul IG-L amenzile nu vor fi cele obişnuite pentru o asemena infracţiune, ci sunt realmente drastice. Plătiţi pentru nerespectarea mediului înconjurător până la 2.180 de euro.

 

Sursa: dcnews.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow