-1.7 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

36 de utilaje pe drumurile din județul Iași

Odată semnat contractul de deszăpezire, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor au verificat modul în care firmele care au câştigat licitaţia au pregătit şi mobilizat utilajele în staţiile stabilite. Ieri, 36 de utilajele de deszăpezire erau pregătite să intervină, în orice moment, pe drumurile judeţene. 

Cele două societăţi care vor asigura întreţinerea drumurilor până la mijlocul lunii martie, respectiv Eky-Sam şi Enviro, au în stoc aproximativ 1.500 de tone de material antiderapant. În judeţ, DJADP are trei baze de deszăpezire (Iaşi, Tg. Frumos şi Paşcani) şi trei puncte de sprijin (Ţibăneşti, Răducăneni şi Vlădeni), unde se află acum utilajele menţionate.

Practic, operatorii vor acţiona cu 18 sărăriţe, şase autogredere, şase autofreze şi şase încărcătoare frontale. Sistemele GPS montate pe utilaje vor permite localizarea acestora în orice moment şi aflarea tronsoanelor de drum pe care se intervine. În cadrul Direcţiei Judeţene de Drumuri funcţionează dispeceratul de iarnă. Ieşenii pot să afle informaţii cu privire la starea drumurilor judeţene şi condiţiile în care se circulă, sunând la numărul de telefon 0232.255.961.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow