-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

34 de persoane confirmate cu noul coronavirus într-o singură zi; 95 în total. România se îndreaptă către scenariul nr. 3

România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus confirmate într-o singură zi : 34. Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus ajunge la 95, astfel că România se îndreaptă către scenariul nr.3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100. Șase dintre acești 95 de pacienți s-au vindecat între timp.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România în data de 26 februarie, iar pacientul – tânărul din Gorj care s-ar fi contaminat de la un om de afaceri italian – a fost asimptomatic. În data de 7 martie a fost anunțat și primul caz de coronavirus din București – un cetățean care venise tot din Italia.

Italia a decretat stare de urgenţă la 31 ianuarie, pentru a accelera lupta împotriva noului tip de coronavirus şi pentru a evita o eventuală contagiere a populaţiei, la o zi după ce fuseseră depistate primele două cazuri din acestă țară: un cuplu de turişti chinezi. Trei săptămâni mai târziu, la 21 februarie, Italia anunța primul deces pe teritoriul ei din cauza coronavirusului. După alte trei săptămâni, situația din Italia este dramatică: are cele mai multe victime, după China: vineri, 13 martie 2020, numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit în Italia era de 17.660, dintre care 1.266 au decedat.

Continuarea pe DIGI 24

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Organizația USR Pașcani a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române....

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...