8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Lecţii de muzică şi showbiz pentru 6 elevi păşcăneni, în Letonia

sadoveanu

În perioada 23 august-2 septembrie un grup de 6 elevi ai Colegiului National “Mihail Sadoveanu” din Pascani a participat la un proiect/schimb de experienţă în Letonia, cu denumirea „Cetăţeanul muzical”, proiect care a avut ca obiectiv iniţierea tinerilor talentaţi în muzică și showbiz.
Directorul școlii, prof. Dimitriu Carmen a colaborat în acest sens cu organizaţia non guvernamentală „Support for Youth Development” şi a reuşit să îndeplineasca visul a 6 tineri pasionaţi de muzică. Școala a mai încheiat un parteneriat cu aceasta organizație. Proiectul a fost realizat cu finanțare europeană.
Timp de 10 zile, cei șase elevi au participat la activităţile programate în cadrul şcolii de muzică din Yelgava – Letonia. Alături de ei s-au aflat și alte 3 grupuri de tineri din Italia, Bulgaria şi Letonia.
Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect se număra un concert la o casă de copii din Yelgava, un concert în aer liber în centrul oraşului Yelgava, un concert de tip jamming, o vizită în capitala Letoniei – Riga, o drumeţie prin parcul naţional al Letoniei plus multe alte activităţi din categoria educaţiei non-formale.
„Grupul din România a fost la înălțime pe tot parcursul proiectului; participanții au apreciat melodiile specific româneşti cântate de tinerii noştri la acordeon şi la chitară şi, grație lor, oraşul Paşcani a fost din nou evidenţiat pe harta Europei. Ei au fost însoțiți și coordonați de către Harhată Oana, profesor de limba engleză” ne-a spus directorul liceului, prof Carmen Dimitriu.. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow