9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

3000 de mp de gropi pe strazile din Pascani. Primaria isi face planuri sa le acopere

- Advertisement -

Lipsa de zapada, desi suntem in plina iarna, ii face pe edilii pascaneni sa se gandeasca la ce vor face in primavara. Au luat la pas fiecare strada, si au ajuns la concluzia ca gropile din asfalt insumeaza mii de metri patrati iar pentru acoperirea lor ar avea nevoie de o avere.
Primaria Pascani se pregateste deja de campania de primavara, de reparare a strazilor. Pe langa cele cca. 8 mil de lei care ar urma sa fie cheltuite pentru asfaltarea a trei sosele din zona Deal si a 4,8 km de strazi in zona Vale ar mai fi nevoie de inca 15 mil de lei pentru plombarea celorlalte strazi din oras si suburbii. Asta deoarece in urma inventarului facut de cei de la Gospodaria Comunala trebuie acoperite peste 3000 de mp de gropi in asfalt .
Lucrarile de plombare vor fi executate de muncitorii Primariei iar cele de frezare de o firma specializata. Primaria nu are de gand sa le scoata la licitatie ci sa procedeze ca si anul trecut, prin incredintare directa, pe motiv ca de la aprobarea bugetului pana cand incep lucrarile nu ar fi suficient timp pentru parcurgerea acestor etape.
Tot in aceste zile cei din administratia locala lucreaza la planul anual de lucrari edilitare care urmeaza sa fie executat impreuna cu beneficiarii de ajutoare sociale care trebuie sa presteze zile de munca in folosul comunitatii. Primaria are in vedere ca in acest an sa fie reabilitata cladirea PSI din spatele fostului sediu adminstrativ, cimentarea si imprejmuirea platformelor unde sunt amplasate tomberoanelor de gunoi si modernizarea grupului sanitar dar si a vestiarelor si a dusurilor de la strand.
Totodata in primavara acestui an urmeaza sa fie plantati 1500 de salcami si frasini pe panta impadurita de la lacul Pestisorul.
Mentionam ca in aceeasi planificare vor fi cuprinse si lucrarile de maturare a strazilor precum si cele de intretinere a santurilor si rigolelor de pe marginea drumului.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow