More

  30 august, sărbătoare mare pentru credincioși

  Array

  În fiecare an, pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit ”protectorul omenirii”. Sfântul Alexandru este unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine.

  Sfântul Alexandru a trăit la începutul secolului al IV-lea, pe vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare și a fost ucenic al Arhiepiscopul Mitrofan al Bizantului. Ierarhul a dus o viață modestă, fără știința cărților însă, datorită virtuțiilor sale a fost considerat îndeajuns de demn încât să îl slujească pe Sfântul Micoana-sfantul-alexandruitrofan, iar apoi să ajungă el însuși Patriarh. Sfântul Alexandru este unul dintre marii cuviosi, cinstiţi pentru viaţă şi minunile pe care le-a săvârşit. Din pricina vârstei înaintate Patriarhul din acea vreme al Constantinopolului, Sfântul Mitrofan, l-a rugat pe Alexandru să partipe în locul sau la primul Conciliu de la Niceea. Aici Sf. Alexandru a aparat religia şi credinţă împotriva ereziei lui Arie, care susţinea că Fiul nu este veşnic, ci a fost creat de Tatăl.

  După ce s-a încheiat Sinodul, un înger i-a apărut Patriarhului spunându-i că cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru, slujitorul sau. Ajungând Patriarh al Constantinopolului, Sfântul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani, a continuat să apere Credinţă Ortodoxă în faţă intrigilor lui Arie şi a acoliţilor săi.

  Sfântul Alexandru a trecut la cele veşnice în anul 337, la vârstă de 98 de ani.

  Predispoziţii ale persoanelor cu numele Alexandru/Alexandra:

  Sociabile, independente, optimiste, joviale, despre persoanele cu numele Alexandru se spune că sunt îndrăgostite de libertate. Sunt firi energice, distinse, seducătoare, înzestrate chiar cu o anumită carismă. Mereu cu zâmbetul pe buze, Alexandru se face repede remarcat şi îndrăgit. Îi place să comunice şi apreciază în mod deosebit activităţile în echipa. Tandru, sensibil şi generos, Alexandru încearcă să fie mereu pe placul celor din jur.

  Despre Alexandra se crede că este puternică, ambiţioasă şi curajoasă. Partenerul ei de viaţă trebuie să fie la înălţime! Ştie să fructifice şansele care i se oferă şi poate face carieră în domenii precum finanţe, justiţie, audiovizual, jurnalism sau sport.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI