20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

3 minute de democraţie. Consilierii locali au hotărât că au voie să pună întrebări

Hotărâre ciudată astăzi în ultima şedinţă a legislativului local. Consilierii au decis că la fiecare sfârşit de şedinţă să aibă la dispoziţie fiecare câte 3 minute pentru a pune întrebări sau pentru interpelări, dacă este cazul. Propunerea a fost făcută de consilierii din opoziţie şi cu greu a fost acceptată şi de cei din PSD.
Primarul a cerut revizuirea regulamentului de funcţionare a Consiliului Local, la începutul anului viitor pentru clarificarea acestei situaţii în contextul în care de câteva şedinţe astfel de discuţii libere nu au mai avut loc deoarece social democraţii au refuzat suplimentarea ordinei de zi cu punctual diverse.
După votarea acestui acestei propuneri, fără nici un proiect de hotărâre, la finalul şedinţei au urmat întrebările. Consilierii din opoziţie au vrut să afle raspunsurile despre iluminatul public, redevenţa la apă, servicii de salubritate dar şi pentru alte probele din oraş.
Menţionăm că aleşii locali au dreptul prin lege la întrebări şi interpelări atât pe marginea proiectelor dezbătute cât şi a oricăror probleme de interes public care nu sunt înscrise pe ordinea de zi, la punctul diverse. Mai mult punctul diverse este prevăzut şi în Regulamentul de funcţionare al Consiliului Local motiv pentru care nu era nevoie de o reconfirmare, prin vot, a acestei prevederi, ci aplicarea ei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow