4.1 C
Paşcani
vineri, aprilie 19, 2024

3 avantaje pe care le aduce Internetul Obiectelor, în orice locuinṭă

IoT sau Internetul Obiectelor se referă la interconectarea obiectelor care dispun de circuite electronice ce le permit comunicarea cu alte dispozitive, prin intermediul internetului, prin reṭelele wireless sau prin cablu. Această interconectare se realizează cel mai adesea în scopul monitorizării stării acestora și mai important pentru a putea fi controlate de la distanţă.

 Posibilitatea de a accesa aparatura din casă, în timp ce te afli la birou nu este doar interesantă ci este și utilă pentru a economisi resurse, de la energie la timp. 

Iată 3 beneficii pe care Internetul Obiectelor le aduce celor care aleg să folosească dispozitivele smart 

Control complet într-un singur dispozitiv

Controlul și comoditatea oferite de posibilitatea de a gestiona toate dispozitivele de acasă, direct de pe telefon. Cu un singur dispozitiv poṭi vedea ce temperatură ai acasă, o poṭi schimba, poṭi coborî sau ridica jaluzelele dacă vrei ca plantele să aibă mai multă lumină ṣî tot aṣa. Astăzi există deja frigidere smart, pe care le poți accesa de pe telefon, chiar ṣi numai pentru a vedea dacă ai nevoie să iei iaurt sau lapte. Datorită camerelor video încorporate, poți vedea oricand dacă îți lipsește ceva.

O securitate sporită a locuinṭei, chiar ṣi atunci când lipseṣti de-acasă.

Internetul obiectelor permite un control total asupra tuturor lucrurilor din interiorul și din exteriorul casei. Camere de securitate, încuietori inteligente, senzori de mișcare sau fum, toate aceste dispozitive pot trimite notificări către telefon, anunțând dacă ceva nu merge bine. Puteți verifica ce se întâmplă în interiorul și în jurul casei dvs.,indiferent dacă vă aflaṭi în birou, la muncă sau pe vârful unui munte. Poti sa vezi aici kituri de supraveghere video de la A2t.ro, care te pot notifica pe telefon, de exemplu, oricând se întâmplă ceva neobișnuit.

Economie de energie, apă ṣi…timp

Prin conectarea sistemelor de încalzire ṣi racire ale apartamentului sau casei, dar ṣi a altor sisteme precum cel de irigare al gazonului sau gradinii, de exemplu, puteṭi avea un excelent control consumului de energie, sau al consumului de apă. Asta pentru că puteṭi automatiza reglarea temperaturii în funcṭie de temperatura exterioară ṣi interioară, încălzind sau racind locuinṭa numai când este necesar. La fel poate fi cazul cu aprinderea ṣi stingerea luminilor exterioare ale casei, în funcṭie de intensitatea luminii exterioare, măsurată printr-un senzor. Toate acestea duc la economii semnificative de energie, în timp. Cât despre apă…Imaginaṭi-vă că un sistem de senzori vă poate spune că gazonul nu mai trebuie irigat, fiindcă a plouat, ṣi poate să controleze exact ce cantitate este necesara să fie livrată prin irigare.

În concluzie, chiar dacă soluțiile IoT pentru casele inteligente sunt încă destul de scumpe și nu toată lumea ṣi le poate permite, viitorul este în mod evident unul care le aparṭine. Iar pe măsură ce dispozitivele smart devin tot mai utilizate, costul lor se reduce. Se preconizează că industria va atinge cea mai mare popularitate în următorul deceniu. Înlocuind astfel soluṭiile care se perimează ṣi optând pentru opṭiuni smart, oricine va putea face tranziṭiaṣi va putea beneficia de avantajele noilor tehnologii, de o comoditate mai mare, o securitate mai buna și o economie de energie și timp.

 

Sursa foto:

Unsplash.com

 

Alte articole