18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  3.000 de firme din Moldova cer construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

  Ultimele știri

  “La sfârşitul anului 2015 industria a avut cel mai mare aport la PIB-ul judeţului, apoi comerţul şi serviciile. Dar Iaşul stă bine, pentru că în restul Moldovei e jale. Economiile Bacăului, Vasluiului şi Botoşaniului au avut o scădere înspăimântătoare în ultimii 6 ani. Ăsta este efectul lipsei unei legături rutiere tip autostradă cu Vestul”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

  Paul Butnariu a făcut apoi anunțul bombă: “3.000 de firme au semnat deja documente prin care se cere construcţia autostrăzii Est – Vest, însă parlamentarii nu fac nimic. Parlamentarii ieşeni, cel puţin, că tot formează cel mai mare grup din Parlamentul României, ar trebui să apere mult mai consistent interesele judeţului”, a spus şeful CCI Iaşi.

  Cei mai vocali în somarea Guvernului de a sprijini Moldova sunt micii afacerişti locali.

  “Toţi 150 de angajaţi ai fabricii Aurora din Târgu Frumos riscă să fie trimişi în şoman din două mari cauze. Prima, nu avem autostradă ceea ce ne scade din start preţul faţă de furnizorii externi – camioanele cu marfă fac două zile la venit, două zile la dus, iar clienţii din ITalia ne reduc automat 2-3% din contract doar pentru asta. A doua mare problemă este majorarea salariului minim pe economie. E bine că se măreşte salariul, toată lumea trebuie să câştige, dar în cazul nostur, unde marjele sunt fixe, orice majorare obligatorie de salarii ne face neprofitabili. Deci ce vrea Guvernul, să închidă fabrica?”, a spus directorul de producţie al fabricii de încălţăminte din Târgu Frumos.

  articolul AICI

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet