15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

3.000 de firme din Moldova cer construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

„La sfârşitul anului 2015 industria a avut cel mai mare aport la PIB-ul judeţului, apoi comerţul şi serviciile. Dar Iaşul stă bine, pentru că în restul Moldovei e jale. Economiile Bacăului, Vasluiului şi Botoşaniului au avut o scădere înspăimântătoare în ultimii 6 ani. Ăsta este efectul lipsei unei legături rutiere tip autostradă cu Vestul”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Paul Butnariu a făcut apoi anunțul bombă: „3.000 de firme au semnat deja documente prin care se cere construcţia autostrăzii Est – Vest, însă parlamentarii nu fac nimic. Parlamentarii ieşeni, cel puţin, că tot formează cel mai mare grup din Parlamentul României, ar trebui să apere mult mai consistent interesele judeţului”, a spus şeful CCI Iaşi.

Cei mai vocali în somarea Guvernului de a sprijini Moldova sunt micii afacerişti locali.

„Toţi 150 de angajaţi ai fabricii Aurora din Târgu Frumos riscă să fie trimişi în şoman din două mari cauze. Prima, nu avem autostradă ceea ce ne scade din start preţul faţă de furnizorii externi – camioanele cu marfă fac două zile la venit, două zile la dus, iar clienţii din ITalia ne reduc automat 2-3% din contract doar pentru asta. A doua mare problemă este majorarea salariului minim pe economie. E bine că se măreşte salariul, toată lumea trebuie să câştige, dar în cazul nostur, unde marjele sunt fixe, orice majorare obligatorie de salarii ne face neprofitabili. Deci ce vrea Guvernul, să închidă fabrica?”, a spus directorul de producţie al fabricii de încălţăminte din Târgu Frumos.

articolul AICI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow