8.5 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Mâine e ziua protecției civile din România

Eveniment important pentru angajații care lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Mâine este ziua protecției civile din România și cu această ocazie au loc activități specifice pentru a aduce la cunoștința publicului importanța acestei instituții.
Din anul 2004 activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi.
Această zi a fost stabilită în amintirea unui document semnat de regele Carol al II-lea la 28 februarie 1933, prin care a fost aprobat Regulamentul apărării contra atacurilor aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, după efectele dezastruoase ale primului război mondial.

La aniversarea celor 82 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile, Inspectoratul Protecției Civile, urmărește să amintească și să consolideze cetățenilor valorile fundamentale ale patriotismului şi respectului faţă de tradiţiile acestei instituții , organizând în acest scop activități specifice.
Va fi organizată o campanie pentru a stimula ideea de voluntariat în situații de urgență pentru a stimula cetățenilor spiritul de întrajutorare și va fi editat un număr festiv al revistei „Salvatorii Ieşeni”, în care cei interesați vor putea găsi articole referitoare la misiunile inspectoratului.

În toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență , mâine este declarată „Ziua Porţilor deschise”, așadar se vor desfășura activități practice de prezentare, fiind prezentate atât tehnica, cât şi echipamentele de intervenţie specifică.
Și în instituţiile de învăţământ vor fi organizate astăzi acţiuni de informare preventivă, punându-se accent pe regulile de comportare în situaţii de urgenţă.
Este important ca cetățenii să fie informați și să se implice în astfel de manifestări, deoarece această instituție se ocupă de protecția populației, prevenirea şi reducerea riscurilor de producere a dezastrelor, cât și de alte situații care presupun ajutor specializat.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow