18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

28 februarie – „Ziua Portilor Deschise”, la subunitatile de pompieri din Pascani, Targu Frumos si Hirlau

- Advertisement -

Comunicat: 28 FEBRUARIE – ZIUA PROTECŢIEI CIVILE DIN ROMÂNIA

În data de 28 februarie sărbătorim Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care, Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României, ca Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene. Momentul este considerat drept actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de “Apărare Pasivă”.

De-a lungul timpului, specialiştii „Armei Vieţii” au participat, cu profesionalism şi devotament, la numeroase misiuni de salvare în zone de risc, pentru combaterea efectelor inundaţiilor, a fenomenelor meteorologice severe, a alunecărilor de teren sau pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. Mereu pregătiţi de intervenţie şi preocupaţi în permanenţă de creşterea nivelului profesional, componenţii săi s-au raliat cerinţelor timpului şi au dezvoltat o structură flexibilă, care astăzi face cinste mecanismului contemporan de gestionare a situaţiilor de urgenţă, adaptat standardelor U.E şi N.A.T.O.

Din anul 2004 activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi.

Cu prilejul acestei aniversări, inspectoratul organizează o serie de activităţi, astfel:

–   „Ziua Porţilor Deschise” ce va avea loc la sediul inspectoratului și în subunităţile proprii din municipiile Iaşi, Paşcani şi din oraşele Târgu Frumos şi Hîrlău.

–  activități de informare preventivă cu împărțire de pliante cu reguli de comportare la cutremur în incinta Ansamblului Palas. Alături de salvatori, la această activitate vor participa și studenții Facultății de Pompieri și voluntarii din cadrul inspectoratului;

–     expoziţii cu tehnica de protecţie civilă din dotarea inspectoratului şi exerciţii demonstrative de intervenţie la urgenţă radiologică şi la accident, in care sunt implicate substanţe chimice periculoase. De asemenea, vor avea loc şi demonstrații privind acordarea primului ajutor medical de urgență. Activităţile se vor desfăşura pe Esplanada Palas Iaşi.

Invităm ieșenii să ni se alăture în această zi de sărbătoare și să cunoască tehnica de intervenţie folosită de echipajele serviciilor profesioniste  la misiunile de salvare.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow