21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Colegiul “Sadoveanu” Paşcani selectat la un concurs naţional

colegiul mihail sadoveanu

Aflat la a noua ediţie, concursul naţional „Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public” a fost organizat în 2013 în parteneriat cu British Council Romania, Colegiul “Emil Negruţiu” Turda şi televiziunea Transilvania Live. În 2013, proiectul a continuat să fie înscris în Calendarul activităţilor educative naţionale al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
În 2013 au fost înscrise 56 de proiecte, scrise de 246 de elevi organizaţi în echipe, fiind reprezentate 21 de judeţe. Elevii au fost invitaţi să identifice o nevoie sau o problemă concretă din cadrul comunităţii lor, pe care să o rezolve prin realizarea şi aplicarea unui proiect comunitar; Ideea proiectului echipajelor participante a fost transpusă în format text, montaj video-audio, colaj foto etc., avand următoarele puncte: titlul; echipa; perioada de implementare; justificarea proiectului; scopul; obiectivele ; beneficiarii; activităţile; impactul, vizibilitatea proiectului si bugetul

Comisia de evaluare a apreciat, în special, proiectele care valorifica experienţa  personală a liceenilor, echipajele câştigătoare fiind premiate cu 2000 de lei, pentru aplicarea proiectului.

De la Colegiul National „M.Sadoveanu” Pascani au fost selectate 2 proiecte”

1.”Curat democratic”
echipă proiect: Sânziana Țogan, Spânu Anca, Andreea Alexandroaia, Sandra Ciurilă, Ștefan Diana
profesori coordonatori: Haricelea Mercaş, Mihaela Vatavu
şcoala: Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani
Proiectul urmăreşte responsabilizarea tinerilor din Paşcani şi implicarea lor în viaţa publică prin organizarea de  dezbateri pe tema sistemelor electorale din mai multe ţări democratice, concursuri de caricatură şi epigramă politică.

2. „Locul unde nu se întâmplă nimic”
echipă proiect: Bianca Aelenei, Florin Iulian Bucșă, Cristi Coșulenu, Anca Constantin, Mădălina Elena Ilie, Alexandra Muscalu, Cristina Puiu, Manuel Rău;
profesori coordonatori: Angela Cășăriu, Vasilica Dimitriu- Sârghie;
şcoala: Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani.
Membrii echipei de proiect  doresc să atragă atenţia comunităţii locale asupra nevoii de a interveni pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu din oraş. În cadrul proiectului sunt programate mai multe activităţi, între acestea un flash mob în costume de epocă.

Proiectele vor fi premiate la Turda, la Centrul ratiu Pentru Democratie, in perioada 24-25 iulie,  etapă în care se vor desfăşura două ateliere de lucru(pentru a facilita aplicarea proiectelor) şi ceremonia de premiere a echipajelor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow