More

  26 septembrie – “Ziua Limbilor Europei”

  Array

  Diversitatea lingvistică a fost sărbătorită astăzi şi la Paşcani. Elevii unui liceu din municipiu alături de cadrele didactice au pregătit momente deosebite pentru a marca “Ziua Limbilor Europei” sărbătorită pe 26 septembrie în 45 state membre ale Consiliului Europei.

  Jocuri şi poveşti la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” cu ocazia “Zilei Limbilor Europei”. Elevii claselor V – VII s-au întâlnit începând cu ora 11.30 în laboratorul de chimie unde au participat la o oră de cunoştere a limbilor străine de circulaţie internaţională, dar şi cultura ţărilor din UE.

  Pentru început elevii au păşit în lumea magică a desenelor animate şi au vizionat filme care au aceeaşi poveste spusă în diferite limbi de pe continent. Drept provocare adolescenţii au trebuit să recunoască personajele şi limba în care se vorbeşte.

  Vedetă zilei a fost povestea “Cenuşăresei” citită de elevi în engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Curajoşii care şi-au arătat abilităţile de pronunţie au fost rasplătiți cu brăţări colorate şi personalizate cu “Ziua Limbilor Europei”.

  La sfârşitul activităţii, elevii pasionaţi de învăţarea unei limbi moderne s-au prezentat cum ştiu ei mai bine. Este şi cazul Gabrielei din clasa a V a. Fetiţa a spus în limba franceză cât de mult iubeşte acesta limbă şi cum s-ar împrieteni cu un alt elev din Franţa.

  Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute şi elevii Liceului Teoretic “M. Costin” au sărbătorit “Ziua Limbilor Europei”. Începând cu ora 10.00 adolescenţii au participat la diferite jocuri iniţiate de reprezentantul Europe Direct, Ioana Pruteanu sosit în municipiu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI