More

  24 septembrie – “Ziua Națională de Curățenie”

  Array

  Sute de elevi vor fi mâine, 24 septembrie pe străzile din Municipiu pentru a contribui la curăţarea oraşului în “Ziua Naţională de Curăţenie”. Astfel, încă de la primele ore ale dimineţii şcolari din clasele gimnaziale dar şi liceeni, echipaţi cu mănuşi şi saci de plastic vor străbate Pașcaniul pentru a strânge hărtii, peturi sau alte deşeuri aruncate pe jos.

  Printre adolescenţii care vor da o mână de ajutor la creerea unui mediu mai curat se află şi elevii Liceului Tehnologic “M. Busuioc”. Aceştia vor merge mâine, de la ora 9.00 în Parcul Peştişorul, unde timp de câteva ore vor culege deşeurile aruncate pe spaţiile verzi.

  Scopul activităţii este conştientizarea adolescenţilor cu privire la impactul deşeurilor asupra mediului, dar mai ales importanța unui loc curat pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

  Acelaşi mesaj va fi transmis şi de elevii Şcolii Gimnaziale “Iordache Cantacuzino”. Zeci de prichindei vor merge de la ora 10.00 în parcul din spatele instituţiei de învăţământ, însoţiţi de trei cadre didactice pentru a curața zona.

  Şi Sistemul Hidrotehnic Independent participă la curăţarea oraşului. Începând cu ora 9.30 angajaţi ai unităţii vor merge pe pârâul Sodomeni din Vatră, de la pod până la linia ferată pentru a culege gunoaiele aruncate pe marginea apei.

  Menţionăm că activităţi similare au loc în toată ţara. Până acum, peste 1 milion de voluntari au participat la acţiuni de strângere a deşeurilor. Sloganul manifestărilor este: “Hai să facem curăţenie în toată ţară într-o singură zi!”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI