23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

24 februarie – spectacol și târg de mărțișoare la Casa de Cultură din Pașcani

Primăvara se apropie cu pași repezi, iar sărbătorile tradiționale de la sfârșitul acestei luni și începutul lui martie fac să ne pregătim cu frumoasele mărțișoare până la alegerea babei care prevestește cum ne va fi anul în funcție de vremea de afară și starea de spirit care o avem în acea zi. Din ce în ce mai prezent în viețele noastre este și sărbătoarea dragostei la români – Dragobete. 

24 februarie. În această zi sunt programate două evenimente la Casa de Cultură „Mihail Sadovenu din Pașcani. Așadar, de dimineață, în holul instituției meșteri populari și artiști din oraș pasionați de lucru manual vor fi prezenți cu obiecte unicat spre vânzare. Doritorii pot cumpăra mărțișoare tradiționale sau hand made. Expoziția cu vânzare va avea loc până pe data de 1 martie.

Cu siguranță puțini dintre voi știați că în urmă cu sute de ani, mărţisorul era format din alb și negru și că cele două fire de lână se puneau în piept numai copiilor pentru a fi protejați de boală.

Tot în ziua de 24 februarie, începând cu ora 17.00, de această dată în sala de spectacole sunteți invitați la evenimentul oferit de elevii talentați de la Tătăruși. Ei au pregătit momente cu cântec și joc, o îmbinare între „nou și vechi”. Coordonatori sunt profesorii Violeta Climinte și Ioan Ghiban. La acest eveniment intrarea este liberă.

Despre Dragobete se știe că este un Cupidon al românilor, iar la început de primăvară el oficia din cer nunta tuturor animalelor. Tradiția s-a extins treptat până în rândul oamenilor. Dragobete mai este cunoscut și cu numele de Năvalnicul sau Logodnicul Păsărilor. Feciorul chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow