19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

23 de profesori de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani doresc să obțină Microsoft Certified Educator

- Advertisement -

Microsoft Certified Educator este o certificare destinată exclusiv cadrelor didactice din sistemele de învățământ preuniversitar din toată lumea. Această certificare validează abilitatea profesorilor de a integra noile tehnologii în procesul de predare. Este o certificare care vine în completarea unei certificări de competențe digitale ( IC3, Microsoft Office etc.) A fost realizat în conformitate cu Cadrul European pentru competența digitală a profresorilor al Comisiei Europene și cu Cadrul de competențe TIC pentru profesori al UNESCO.

Profesorii din întreaga lume depun eforturi pentru a concepe noi modele de învățare cu ajutorul tehnologiei digitale care să asigure o pregătire mai bună elevilor pentru activitatea profesională și viața în secolul 21.

Pentru a veni în sprijinul profesorilor din România, Microsoft, Fundația EOS și Certipro Education au realizat un ghid metodologic – Proiectarea Învățării în Secolul 21 – care să ghideze cadrele didactice în identificarea și exploatarea oportunităților de învățare care formează competențele secolului 21 prin utilizarea tehnologiei digitale. Ghidul metodologic descrie șase criterii pentru învățarea în secolul 21, acestea reprezentând competențe importante de care ar trebui să țină cont profesorii atunci când proiectează activități de învățare folosind tehnologia digitală. Aceste criterii extrem de importante sunt:

Colaborarea
Abilitățile de comunicare
Construirea cunoștințelor
Rezolvarea de probleme din lumea reală și inovarea
Folosirea TIC pentru învățare
Autoreglarea învățării
Procesul de dobândire al acestor competențe este unul individual, prin parcurgearea acestui ghid metodologic și prin proiectarea didactică la clasă. Avantajul profesorilor de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani este faptul că încă din martie 2020 folosesc pachetul Microsoft Office 365 A1, au înțeles funcționalitatea platformei TEAMS pentru colaborare, dezvoltarea abilităților de comunicare, construirea resurselor de învățare, rezolvarea de probleme din lumea reală și inovarea, folosirea competențelor TIC pentru învățare, autoreglarea învățării, precum și a aplicațiilor ce le pot folosi – Outlook, OneNote, Stream, Sway, Microsoft Forms, Office Online, OneDrive, Testportal, Insingths, Workboard etc.

Certificarea se face printr-un examen de 60 de minute, un test digital ( standard unic în toată lumea) cu 40 de întrebări ce se susține on line într-un Centru Autorizat de Testare Certiport în conformitate cu criteriile Proiectării Învățării în secolul 21.

Deoarece de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani sunt 23 de profesori ce doresc să obțină acest Certificat, se fac demersurile necesare pentru ca școala să devenă și Centru Autorizat de Testare Certiport în luna decembrie 2020.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow