10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

23 de elevi din Republica Moldova , boboci la liceele din Pascani, din toamna

23 de elevi moldoveni vor urma cursurile liceale din toamna la scoli din Pascani, in urma rezultatelor repartizatii computerizate.

Tinerii, care au absolvit noua clase in Republica Moldova, au optat pentru continuarea studiilor la trei licee din Pascani. Ei au fost declarati ca fiind admisi, cea mai mica medie cu care s-a intrat la liceele din oras fiind 6,17.
Viitori liceeni vor incepe cursurile pe data de 14 septembrie.
10 au ales Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”, 6 au optat pentru Liceul Teoretic “Miron Costin”, iar 7 si-au indreptat pasii spre Colegiul National “Mihail Sadoveanu” la profile cum ar fi real, uman, tehnic sau servicii.

La Sadoveanu, in prezent, in jur de 20 de elevi din Republica Moldova urmeaza cursurile liceale. Cei sapte boboci care urmeaza sa ajunga la acest liceu vor fi cazati in internatul scolii, pe baza vizei, locurile fiindu-le asigurate prin metodologie.

Tinerii moldoveni opteaza pentru studierea limbii francize si a limbii ruse in liceu, majoritatea venind cu un bogat bagaj de cunostinte, iar eforturile lor sunt laudate de profesori.

Mentionam ca tinerii din Republica Moldova vor beneficia de o bursa de studii in valoare de 65 de euro si ca foarte multi dintre cei care au urmat liceul in Romania au ales sa faca si facultatea tot pe plaiurile noastre si sunt foarte multi care au obtinut si cetatenie romana.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow