More

  23 de elevi din Republica Moldova , boboci la liceele din Pascani, din toamna

  Array

  23 de elevi moldoveni vor urma cursurile liceale din toamna la scoli din Pascani, in urma rezultatelor repartizatii computerizate.

  Tinerii, care au absolvit noua clase in Republica Moldova, au optat pentru continuarea studiilor la trei licee din Pascani. Ei au fost declarati ca fiind admisi, cea mai mica medie cu care s-a intrat la liceele din oras fiind 6,17.
  Viitori liceeni vor incepe cursurile pe data de 14 septembrie.
  10 au ales Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”, 6 au optat pentru Liceul Teoretic “Miron Costin”, iar 7 si-au indreptat pasii spre Colegiul National “Mihail Sadoveanu” la profile cum ar fi real, uman, tehnic sau servicii.

  La Sadoveanu, in prezent, in jur de 20 de elevi din Republica Moldova urmeaza cursurile liceale. Cei sapte boboci care urmeaza sa ajunga la acest liceu vor fi cazati in internatul scolii, pe baza vizei, locurile fiindu-le asigurate prin metodologie.

  Tinerii moldoveni opteaza pentru studierea limbii francize si a limbii ruse in liceu, majoritatea venind cu un bogat bagaj de cunostinte, iar eforturile lor sunt laudate de profesori.

  Mentionam ca tinerii din Republica Moldova vor beneficia de o bursa de studii in valoare de 65 de euro si ca foarte multi dintre cei care au urmat liceul in Romania au ales sa faca si facultatea tot pe plaiurile noastre si sunt foarte multi care au obtinut si cetatenie romana.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  Avem confirmarea oficială: Și amenzile fiscale pot fi plătite, la jumătate din minimul legal, în 15 zile

  Parlamentarii au modificat recent o facilitate importantă pentru contribuabilii care primesc amenzi fiscale. A fost extins oficial termenul în care aceste sume pot fi...

  Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

  Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC. Într-un articol...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI