5 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

21 iunie, ANTICIPATE și alegeri într-un singur tur. Ciolacu și Orban au bătut palma

Pe data de 21 iunie 2020 urmează să avem alegeri anticipate, împreună cu alegerile locale într-un singur tur de scrutin.

Conducerea interimară a PSD are o ședință cu liderii de partid, primarii, parlamentarii, liderii organizațiilor județene, unde discută strategia pentru următoarele alegeri, la Rin Grand Hotel.

În spatele ușilor închise, se pare că a avut loc o negociere între Marcel Ciolacu și Ludovic Orban pentru anticipate și alegeri locale într-un singur tur, iar președinții Consiliilor Judeţene vor fi aleși tot prin vot direct, cum a propus PSD.

În acest sens, pentru a putea fi dat startul anticipatelor, moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece.

Avantajele pentru PSD și PNL în urma negocierii – 21 iunie, alegeri anticipate și locale într-un singur tur

Avantajul pentru PNL în această negociere este că Ludovic Orban va rămâne premier interimar, dar va conduce un Guvern care nu va mai putea da ordonanțe. În urma picării a încă două guverne în Parlament vor putea fi alegeri anticipate.

Acestea ar urma să aibă loc pe 21 iunie, împreună cu alegerile locale care se vor desfășura tot într-un singur tur.

Tot în avantajul PNL, partidul va fi favorizat de anticipate, întrucât dacă ar aștepta până la alegerile la termen ar pierde electorat. În momentul de față sunt șanse ca printr-o campanie bine coordonată, PNL să atingă 40%, procent la care se așteaptă liberalii.

CONTINUARE PE DCNEWS.RO

Alte articole