10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

20 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic Hîrlău

Eveniment deosebit vineri la Hîrlău: Liceul Tehnologic din localitate a sărbătorit 20 de ani de la înființare, prin lansarea revistei școlii, momente artistice de folclor și teatru, cât și printr-un simpozion de istorie sau prezentări interesante.

Înființată inițial ca și școală profesională, instituția a fost transformată ulterior în școală de arte și meserii, apoi în grup școlar tehnic, iar în anul 2012 a devenit Liceul Tehnologic Hîrlău, în prezent cu peste 1000 de elevi, cuprinși în 38 de clase. Activitățile dedicate evenimentului au început încă de joi și au cuprins domenii diferite care ilustrează dezvoltarea elevilor.

Pe parcursul celor 2 zile elevii, profesorii și invitații de seamă au participat la manifestări interesante, fie că e vorba de piese de teatru, prezentări deosebite ale elevilor prin care demonstrează că stăpânesc temeinic domeniile alese sau de lansarea numărului 4 al revistei școlare ”File de liceu”, care poate fi accesată și online pe site-ul liceului.

În cadrul activităților a fost susținut un fragment din piesa de teatru ”Cântăreața cheală” a lui Eugen Ionescu și a avut loc un simpozion interesant, realizat în colaborare cu facultatea de istorie a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care elevii au putut să afle mai multe informații despre monedele din secolul XIV.

Elevii și profesorii au obținut pe parcursul ,rezultate importante la concursuri de profil sau olimpiade școlare, formând împreună o adevărată echipă care a reușit să ajute școala să evolueze, pe parcursul anilor.

Mai mult, școala este implicată în 3 mari proiecte care au dezvoltat instituția din punct de vedere material, prin fonduri Phare sau primite de la Banca Mondială, având în prezent și rolul de partener în 6 proiecte cu finanțare europeană.

Evenimentul a fost încheiat printr-un moment artistic de o valoare deosebită, în cadrul căruia Ansamblul folcloric ”Rapsodia” al liceului a încântat auditoriul cu cântece cunoscute și obiceiuri din zonă, strigături, chiote, învârtite și bucurie autentică, tinerii aducând în prim plan tradiții frumoase românești, prin dans,instrumentația specifică și glasul expresiv al Alexandrei Muscalu, solista grupului.

Directoarea Liceului Tehnologic din Hîrlău, Lorena Iancu, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat și au susținut activitățile școlii de-a lungul anilor, fie că e vorba de oficialități, inspectoratul școlar sau agenți economici.

Mai menționăm că și televiziunea TV Bit a primit o diplomă de excelență și de merit în cadrul acestui eveniment cultural-educativ, pentru obiectivitate și promovarea activităților instituției, prin mijloacele mass-media de care dispune.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow